Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De strijd voor het donkere woud

Auteur

Remco Hoek

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Henrik probeerde zijn gezin in rijkdom te laten leven door te stelen, maar is nu op zoek naar wraak. In plaats daarvan vindt hij een grote strijd waar hij dieper in verstrikt raakt. Ondertussen wordt er een klein leger verzameld door een man met een grote overtuigingskracht. Een spion zorgt voor veel problemen in het rijk waardoor er grote kansen open komen te staan. Naarmate de strijd dichtbij komt, raakt hij steeds meer verstrikt in het complot. Zijn enige uitweg is het uitvoeren van zijn wraak.

Over de auteur

Remco Hoek woont in Zaanstad met zijn vrouw en dochter van twee. Toen hij thuis zat, omdat hij zijn verstandskiezen had laten trekken, kocht hij een boek die hij in één week uitlas. Toen begon de inspiratie en besloot hij het zelf te proberen. Ruim drieënhalf jaar verder is het dan eindelijk zover. Een eigen boek.

Productinformatie

ISBN
9789464031355 / 978-94-640-3135-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-04-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Henrik schrikt wakker en voelt zich meteen misselijk worden. Onmiddellijk kotst hij uit wat hij de avond daarvoor had gegeten. Vluchtig kijkt hij om zich heen. Ineens beseft Henrik wat er was gebeurd als hij een bebloed hart op de grond ziet liggen. Hij grijpt naar zijn borst maar de wond is verdwenen. Genezen? Was dit een droom? vraagt Henrik zich af. Hij kijkt op en wordt meteen weer overmand door misselijkheid als hij zijn vrouw met opengereten keel in het gras aan de oever van de rivier ziet liggen.

“Clarissa!” Schreeuwt hij hartverscheurend.

Dus toch geen droom, denkt Henrik en strompelt naar zijn vrouw. Al snikkend knielt hij naast haar neer. Aan de geur merkt hij dat er al enige uren zijn verstreken. Hij grijpt haar beet, trekt haar op schoot en begint hard te huilen.

Keira! Lyna! Denkt hij ineens. Vluchtig kijkt hij om zich heen maar ziet tot hoe ver zijn oog kan reiken helemaal niets. “Ze leven nog,” zegt hij hardop met een klein beetje hoop na zo’n zwarte gebeurtenis. Zachtjes legt hij zijn vrouw neer en staat op om verder te kunnen kijken maar alles wat hij ziet is een dicht begroeit bos. Ze zijn gevlucht, dacht hij. Ze zijn ontsnapt. Voordat hij een stap kan zetten richting het bos hoort hij in de verte geblaf. Opeens dringt het tot hem door. De schaduwwacht! Dan ineens, uit het niets, klinkt er een stem naast hem.

“Ren Henrik! Ren!”

Henrik schrikt en deinst verbaasd achteruit. Een brede gespierde man met een lange baard gehuld in een mantel met capuchon staat naast hem.

“Ren dan!” roept de man.

Verbaasd staat Henrik op en kijkt verdrietig naar zijn dode geliefde.

“Ik kom later terug om je te begraven mijn liefste,” zegt hij tegen haar. “Ik beloof het.”

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Fred Jak op 05-04-2020
'De strijd voor het donkere woud' is een aanrader voor ieder die zich graag verliest in mystiek, spanning, avontuur en een sausje van geweld. De snelheid van het verhaal en de wisselende invalshoeken maken je steeds nieuwsgierig naar wat volgt. Daardoor is het een boek wat je direct uitleest.