Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Legende van de Alcracht: Het meisje tussen haar dromen

Auteur

Esther Geurts

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Starre is geboren en opgevoed als de Alcracht. Met haar Crachten vecht zij voor de Orde in Phantasia. Samen met haar vrienden trotseert ze vele vijanden, zoals de Slaven en Meesters van Chaos. Helaas is de Chaos niet meer het enige waartegen Starre moet strijden. Haar zus Yuerre heerst over de Slaven in de Duistere Onderwereld en dringt met haar nieuwe leger Phantasia binnen.

Naarmate ze ouder wordt, begint Starre steeds meer vragen te stellen over haar mysterieuze verleden en de taak die haar opgelegd is. Wie is zij, waar komt ze oorspronkelijk vandaan en waarom is zij gekozen als de Alcracht?

Over de auteur

Esther Geurts is 26 jaar en woont in Brunssum. Al van kleins af aan schreef ze verhalen. Naast schrijven, tekent ze manga en leest ze graag. Ook schrijft ze verhalen voor de lessen die ze als leerkracht basisonderwijs geeft. De Legende van de Alcracht: Het meisje tussen haar dromen is haar tweede boek dat opnieuw allerlei verhaallijnen en personages bij elkaar brengt die ze al jarenlang in haar hoofd heeft zitten.

Productinformatie

ISBN
9789464031560 / 978-94-640-3156-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-04-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
292
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Zo praat je niet tegen je moeder, Sssssstarre.’ De vrouw rolde met haar ogen en begon kokhalzende geluiden te maken. Ineens werd ze langer en verlengden haar nagels zich tot gekromde klauwen. Haar ogen smolten weg uit haar kassen en maakten plaats voor twee roodgloeiende bollen. Plukken blond haar vielen met bosjes uit totdat alleen een kale, zwarte huid over was. Haar tanden werden zo lang dat deze uit haar opgetrokken lippen begonnen te steken.
Ieder kind zou krijsend wegrennen als dit zwarte monster zou beweren dat het zijn moeder was.
De Slaaf rende met uitgestoken klauwen op Starre af. Starre zelf was volledig verstijfd van angst. Wat moest ze doen? Ze had geen Crachten!
Op het moment dat de Slaaf een geklauwde arm naar achteren zwaaide, trok Knuffie aan haar arm en schreeuwde: ‘Bukken en rennen!’
De zwarte arm schoot naar voren. Starre maakte tegelijkertijd een snoekduik naar voren, kroop razendsnel onder de lange poten van de Slaaf door en rende de trap af.
Ze snelde de woonkamer in, waar de aangebroken zoetigheid en de pot koude thee op de salontafel nog opgeruimd moesten worden. Binnen enkele stappen stond ze voor de voordeur in de gang. Ze greep de klink van de deur vast en wilde deze omlaag duwen, maar er was geen beweging in te krijgen.
‘Wat nu?’ riep ze paniekerig uit.
Met een sissend geluid sprong de Slaaf de gang in. Haar roodgloeiende ogen keken Starre en Knuffie strak aan terwijl ze zich oprichtte. Ze was zo groot dat haar armen tegen de muren schuurden en haar kop bijna het plafond raakte.
Starre wendde zich af en duwde, sloeg en trok aan de deurklink, maar het had allemaal geen zin.
Opnieuw hief de Slaaf haar klauw op. Ondertussen hurkte ze neer, zodat Starre niet nog eens hetzelfde ontsnappingstrucje kon gebruiken.
Knuffie gromde en dook ineen, klaar om zich af te zetten en de Slaaf te bespringen voordat deze zou toeslaan.
De klauw met al zijn vlijmscherpe nagels schoot op hen af. Knuffie wilde opspringen, maar Starre duwde hem naar beneden en schermde hem af met haar lichaam.
Vijf lange nagels zonken als messteken in haar rug. Ze gilde het uit en viel wankelend tegen de deur aan.
Knuffie wurmde zich onder haar lichaam vandaan. De brul die hij slaakte toen hij haar rug zag, zou de grond doen trillen als hij zijn normale grootte had gehad.
Bloed welde op uit vijf identiek lange scheuren in haar kleding. De nagels waren zo scherp geweest dat deze gemakkelijk Starres huid hadden doorkliefd.
‘Je weet dat je altijd moet doen wat mammie zegt, sssschatje,’ siste de Slaaf boven hen.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Caroline op 11-08-2020
Een bijzonder boek, ik zou wel eens in het fantasie-rijke hoofd van Esther willen kijken. Dit boek, deel2, vind ik volwassener als deel 1. Mooi om de ontwikkeling van Starre te volgen.