Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Jonas en Flint en de ontvoering van Tandarts Muis

Auteur

Nathalie Reijnaerts

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Jonas en Flint zijn twee muizenbroers, onafscheidelijk en altijd in voor kattenkwaad. Als Tandarts Muis ontvoerd wordt uit Muizenstad aarzelen ze geen moment en gaan samen met hun beste vriendjes Roland en Dick het avontuur aan om Tandarts Muis te bevrijden. Hiervoor zullen ze echter heel wat obstakels moeten overwinnen en zich ver in het rijk van hun vijanden van Rattenbende moeten wagen. Een hachelijk en spannend avontuur volgt. Zal het Jonas en Flint lukken om Tandarts Muis veilig terug te brengen?

Over de auteur

Nathalie Reijnaerts woont in Maastricht en is naast haar werk als verpleegkundige altijd bezig met creatieve hobby’s. Er ontstond het idee om een kinderboek te maken. Nathalie klom in de pen en zus Ellis Reijnaerts nam de illustraties voor haar rekening. Het resultaat zijn de avonturen van Jonas en Flint waar in de toekomst nog meer verhalen over te lezen zullen zijn.

Productinformatie

ISBN
9789464031768 / 978-94-640-3176-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-04-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
66
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Voorzichtig trippelden de muizen een voor een het zwarte woud binnen, Dick Muis keek aandachtig op zijn scherm. ‘Die kant op jongens.’ Een verscholen paadje werd zichtbaar toen Dick wat zwarte takken opzij duwde en heel stilletjes vervolgden de vier hun weg. Af en toe hield Dick halt. Na enig gepeins zei hij: ‘volgens de telefoon moet er hier een verkorte route naar Rattenbende zijn, help me zoeken jongens, ik zie het niet!’ Aandachtig keken de vier om zich heen, alles was zwart, de blaadjes, de takken, de struiken. Brrr, het gaf een griezelige aanblik. Af en toe scheen de
maan voorzichtig door de zwarte takken. Toen Flint omhoog keek zag hij sterren in figuren en patronen die hij niet kon thuisbrengen.
‘Ik denk dat ik het heb’, piepte Roland, ‘hierheen.’ Heel voorzichtig wurmden ze zich onder een grote zwarte struik door. Net toen het leek of ze niet meer verder konden bogen de takken uiteen. ‘Ja’, zei Dick, ‘dit moet het zijn.’ En warempel, opeens stonden ze op een wijd pad achter de struik.
‘Wat een geluk dat we die digitale route hebben’, zei Jonas, doelend op de iPhone van Dick. ‘Anders hadden we vast uren moeten zoeken en ik betwijfel of we het pad dan gevonden hadden.’ Dapper vervolgden de vier vrienden hun weg. Berg op en berg af ging het. Vermoeid piepte Flint dat hij even wilde pauzeren. Instemmend mompelden de anderen dat dit een goed idee was. Net toen ze wilden gaan zitten klonk er een akelig hard geluid boven hen! De vier muisjes kregen kippenvel van schrik. Oei, wat was dat een akelig geschreeuw!
‘O help’, piepte Roland. ‘Snel, dat zijn de kraaien!’ Zijn snorhaartjes bibberden van schrik. Met een bleke snuit sprong Jonas richting een struik, ‘Vlug, denk aan wat Grootmoeder ons vertelde, laat je niet zien!’
Rrrrrrtttt, met een rotvaartje schoten de muisjes onder een grote zwarte struik. Krrraaa, Krrraaa, klonk het boven hun hoofden. Bibberend kropen de vier dicht tegen elkaar aan. Krrraaa. Het geluid werd harder!

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Roel Gordijn op 17-04-2020
Leuk en onderhoudend kinderboek dat spannend blijft tot het einde. Karakters van de hoofdpersonen worden gaandeweg het verhaal leuk uitgediept. Kijk al uit naar het vervolg!