Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bruintje en de 'kaka'
Zindelijkheidstraining om ontspannen de 'grote boodschap' te doen

Auteur

Marij Roorda

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Alle jonge kinderen hebben een belangrijke taak te klaren: zindelijk worden. Voor het ene kind is dit makkelijker dan voor de andere. En dan heb je nog het verschil tussen het doen van ‘grote’ en de ‘kleine’ boodschap. Dit boek gaat over een bruin paardje dat schrikt op het moment dat hij een ‘grote’ boodschap moet doen. Hij voelt dan iets raars aan zijn kontje en zijn hele lijfje wordt stijf. Hij weet niet goed hoe hij ontspannen de ‘grote boodschap’ moet doen. Zijn mama ziet dit en geeft hem tips. Zal het bruine paardje hierdoor op een prettige manier de ‘grote boodschap’ kunnen doen?

Over de auteur

Psychologe, Marij Roorda, werkt sinds 2006 binnen de jeugdbescherming met kinderen die in hun ontwikkeling worden bedreigd. Zij gebruikt haar creativiteit op verschillende manieren om achter de kern van een probleem bij een kind te komen en een oplossing daarvoor te vinden. Door haar opleiding als creatief kindercoach heeft ze haar plezier in schrijven herontdekt middels het verzinnen van ‘helende’ verhalen. Als kind, droomde ze er altijd van om kinderschrijfster te worden en met dit kinderboek maakt ze haar debuut.
Dit boekje heeft ze geschreven voor haar driejarige zoontje die moeite had om zich te ontspannen tijdens het doen van de ‘grote boodschap’.
Het gaat over een bruin paardje dat zich niet kan ontspannen als hij ‘een grote boodschap’ moet doen en dat leert hoe het anders en prettiger kan. De schrijfster wil met dit verhaal meer kinderen en hun ouders bereiken die dit probleem willen oplossen.

Productinformatie

ISBN
9789464032451 / 978-94-640-3245-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-06-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
36
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Na het eten kreeg Bruintje een raar gevoel in zijn buikje en kontje. Alsof er iets uit moest komen. Hij schrok er dikwijls zo van, dat hij zijn beentjes sloot en zijn lijfje stijf werd.
Zijn mama zag dit en zei: “Lieverd, wat je voelt is dat je ‘kaka’ moet doen. ‘Kaka’ zijn de restjes van je eten die niet in je lijfje kunnen blijven.”

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek