Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Liepie in Niemandsland

Auteur

J.L. Jerbic

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een rots in de zee woont een jongen, zijn naam is Liepie. Op een dag vindt hij een geheimzinnig briefje, waardoor hij samen met zijn twee beste vrienden, op zoek gaat naar het eiland Niemandsland. Als hij daar aankomt, belandt hij in een spannend avontuur met vreemde planten, pratende dieren en een gemene tovenares die het hele eiland heeft behekst. Tijdens deze fantastische reis ontmoet hij vreemde vijanden en onverwachte bondgenoten.
Zal het Liepie lukken, samen met zijn vrienden, om de vloek van het eiland te verbreken?

Over de auteur

Joanne Jerbic woont samen met haar man en twee kinderen in het Brabantse plaatsje Zeeland. Al van kleins af aan uit ze haar creativiteit door te schrijven en schilderen. Het verhaal is gebaseerd op de verhalen van haar vader, die hij haar vroeger voor het slapengaan vertelde en die hij zelf verzon. Nu ze zelf kinderen heeft was het voor haar een logische stap om de verhalen op te schrijven, aangevuld met haar eigen fantasie, zodat ze niet vergeten zouden worden.

Productinformatie

ISBN
9789464032628 / 978-94-640-3262-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-05-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
174
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Hij keek omhoog langs de koppen van de gele zonnebloemen, naar de strakblauwe lucht boven hem. Een vreemd gevoel bekroop hem. Er klopte iets niet, er was iets veranderd…
‘Kapitein!’ riep Liepie.
Kapitein Schavuit wilde zich omdraaien om te antwoorden, maar zat net klem tussen twee stugge, groene stengels.
‘Kapitein! Je had gelijk! Er is hier iets vreselijk mis!’
‘Wat is er?’ vroeg Pietie bezorgd, die over een kronkelige wortel klom en bij hem kwam staan.
Liepie zag hoe de kapitein probeerde zich door de twee bijzonder dikke stengels te persen waarin hij vastzat en met een zucht van inspanning kon hij zich bevrijden.
Hij keek naar Liepie en ook Flappie was erbij komen staan. Ze keken hem vragend aan.
‘Kijk eens naar boven.’
De drie volgden Liepies blik omhoog.
De kapitein was de eerste die het zag. ‘Krijg nou een houten poot.’
Pieties mond viel open van verbazing. ‘Hoe kan dat?’
‘Wat, wat, wat?’ vroeg Flappie, die duidelijk de enige was die nog niet gezien had wat Liepie bedoelde.
Liepie keek hem ernstig aan. ‘Toen we aan kwamen lopen en dit veld zagen, hadden alle bloemen zich naar de zon opgericht. Nu heeft iets anders hun aandacht getrokken.’
De schrik was op Flappies gezicht te lezen toen hij doorkreeg waar Liepie op doelde. ‘Wij…’ was alles wat hij kon uitbrengen.
Het was waar. De grote koppen van de duizenden bloemen om hen heen, omringd met fijne gele blaadjes, wezen niet meer naar de zon, maar naar het viertal wat daar stond, te midden van die bloemenzee.
‘Donders, wat heeft dat te betekenen?’ bromde de kapitein.
Liepie keek hem aan met een donkere blik in zijn ogen. ‘Problemen,’ zei hij.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Wendy Koedoot op 20-07-2020
Recensie: Liepie in Niemandsland- Joanne Jerbic
Mei 2020
ISBN : 9789464032628
Uitgeverij Boekscout

Liepie is twaalf en wees, hij woont op een rots in de zee.Als hij op een dag een geheimzinnig briefje vindt, begint hij aan een heel nieuw avontuur. Hij gaat met zijn vrienden Pietie en Flappie op zoek naar het eiland Niemandsland.Het belooft een spannend avontuur te worden. Vreemde planten, pratende dieren, een gemene tovenares, draken, piraten .... Liepie en zijn vrienden vallen van de ene verbazing in de andere. Sommige willen graag met Liepie samenwerken, anderen juist niet.

Je leert Liepie kennen als een avontuurlijke jongen die niet bang is. Hij vind het erg spannend dat er een Niemandsland bestaat en hij wil er heen. Liepie is vastberaden om de vloek die op het eiland heerst, te gaan verbreken.
Pietie en Flappie zijn zijn beste vrienden, Pietie wil ook op avontuur en Flappie is ook een wees. Met zijn drieën zijn ze een goed team. Je kan je goed in de jongens inleven, ze kunnen zo de kinderen uit je klas zijn.
Van de overige karakters vind ik Kapitein Schavuit erg leuk Hij lijkt nors maar als je hem leert kennen is hij heel anders.

De schrijfster heeft veel actie en avontuur in het verhaal verstopt. Je kan je goed in de sfeer en de omgeving verplaatsen omdat het erg levendig is beschreven. Het lijkt net of je alles zelf mee maakt. Soms zit er humor in, soms actie en dan weer spanning.
De opbouw naar het eind is goed, ik hoopte al dat er zoiets zou gaan gebeuren, maar ik zag een paar belangrijke dingen niet aankomen.

Het boek leest vlot en is geschreven voor de doelgroep van 9 jaar en ouder. Om zelf te lezen denk ik dat die leeftijd wel klopt, voorlezen kan ook al aan jongere kinderen. Ik vind persoonlijk dat het verhaal eerder aan zal slaan bij jongere kinderen dan bij oudere vanaf 10 jaar. Voor hen is het misschien net een beetje te kinderachtig.

Het verhaal is deels gebaseerd op de verhalen die de vader van de schrijfster haar vroeger vertelde. Het waren zelfbedachte verhaaltjes. Om deze nooit opgeschreven verhalen te bewaren heeft ze de verhalen van toen vermengt met haar eigen fantasie en opgeschreven.

4 sterren.

De inkomsten van het boek gaan naar het Duchenne Parent Project ( www.Duchenne.nl)
door L. Versteegden op 24-06-2020
Een geweldig boek vol avontuur. Spanning en humor volgen elkaar in hoog tempo op. De verschillende karakters in het boek sluiten leuk op elkaar aan. Wij hopen hier dat er nog meer avonturen van Liepie te koop komen.