Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

MS uitgeschakeld?!
Multiple sclerose en stamceltransplantatie

Auteur

Anne te Boekhorst

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (6 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Plotseling staat ze gedraaid op de autoweg. Het busje dat zich van links in haar auto boorde, had ze écht niet gezien. Pas na anderhalf jaar revalideren wordt duidelijk hoe dit kon gebeuren. Ze heeft multiple sclerose. Haar oogzenuwen zijn aangetast. Dat ze het busje niet zag, was geen onoplettendheid.
Als de diagnose MS eenmaal is gesteld, blijken de aanrijding en het revalidatietraject nog maar een voorproefje te zijn geweest. Wat volgt is een lange periode van (soms letterlijk) vallen en weer heel langzaam opkrabbelen. MS is een grillige en onvoorspelbare ziekte. De toekomst is onzeker. Zal ze in een rolstoel belanden?
Dit boek is een persoonlijk verslag van een heftige ziekte die pas tot stilstand komt door een ingrijpende behandeling in Zweden.

Over de auteur

Anne is een bruisende jonge vrouw in de kracht van haar leven. Ze heeft een gezin met drie dochters en een drukke baan als manager in een ziekenhuis. ‘Voor alles is een oplossing’, is haar motto. Als haar leven door MS tot stilstand komt, blijft ze strijdvaardig en hoopvol zoeken naar mogelijkheden. Ze zet alles op alles om de MS te overwinnen. Hoop doet leven!

Productinformatie

ISBN
9789464033250 / 978-94-640-3325-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-06-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
124
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Ik word wakker op mijn stuur. Ik kijk naar links en zie ineens een auto vlak langs me rijden. Hij rijdt heel langzaam. Ik kijk voor me en zie dat ik gedraaid op de provinciale weg sta.
"Gaat het wel?" Uit het niets staat er een man naast mijn passagiersraam. Ik vermoed dat het degene is die mij heeft aangereden. Ik mompel van: "Ja."
Hij praat in zijn telefoon. Ik realiseer me dat hij de ambulance belt.

Ik doe mijn gordel af. Die had ik dus wel om, bedenk ik me. Wat is er gebeurd? Ik heb toch goed gekeken, voordat ik deze weg over ging steken?
Ik durf mijn deur niet te gebruiken, omdat het verkeer erlangs rijdt. Ik pak mijn handtas en klim via de passagiersstoel naar buiten. Ik kom direct uit op de berm. Mijn hoofd tolt, ik word duizelig. Ik ga maar aan de kant van de weg zitten. Hier ben ik vaak met mijn fiets op weg naar de middelbare school de weg overgestoken. Ik ken deze kruising heel goed.
Ik zie de voorkant van mijn gezinsauto nu goed en zie dat hij helemaal in elkaar zit. Even later komt ineens mijn vorige huisarts achter mij zitten. Hij reed toevallig langs en schoot te hulp. Hij steunt mij in mijn rug en hij let erop dat ik niet flauwval. Hij zegt dat de ambulance onderweg is.

Langzaam dringt tot me door wat er is gebeurd.
De man die de ambulance belde, heeft mij aangereden. Hij vertelde dat ik ineens de weg overstak. Hij reed met tachtig kilometer per uur in zijn bus met aanhangwagen. Hij trapte op zijn rem, maar kon mij niet meer ontwijken.

Ik begrijp er niets van. Ik herinner me dat ik het kruispunt naderde en meezong met een nummer van Whitney Houston op de radio. Ik had onze drie dochters net achtergelaten bij mijn ouders en ik verheugde mij op een avondje alleen met mijn man Bas. Ik rijd deze weg al twintig jaar.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Tineke Jonkman op 30-06-2020
Een heel persoonlijk verhaal. Erg indrukwekkend, mede door ook te beschrijven wat een enorme impact deze ziekte op het jonge gezin heeft.
door Gerda op 30-06-2020
Een mooi boek met aangename lettergrootte. Ik heb het in twee dagen uitgelezen. Een aanrader...
door Esther op 01-07-2020
Ik heb het boek in 1 ruk uit gelezen. Goed beschreven wat er allemaal gebeurd, zowel lichamelijk als ook mentaal. Heel indrukwekkend!
door anja op 14-07-2020
Een bijzonder verhaal heb het in 1 keer uitgelezen.
door Jolanda op 29-07-2020
Een indrukwekkend boek, in twee dagen gelezen een aanrader en duidelijk alles beschreven.
door Theresia op 27-08-2020
Een indrukwekkend persoonlijk en gevoelig verhaal, nergens sentimenteel,
Helder geschreven!