Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Pleuntje
Hoe een elfje zelfvertrouwen vindt

Auteur

Ingrid Rossen en Heidi Hillebrand

Uitvoering
Hardcover
Reviews
4,8 / 5 (4 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Pleuntje is een vrolijk elfje. Samen met haar drie beste dierenvriendjes kan ze de hele wereld aan. Toch begrijpt Pleuntje de elfjes om haar heen niet altijd.

Waarom mag ze niet meespelen? Waarom wordt ze weleens uitgelachen? Als Pleuntje verdrietig wegvliegt, gebeurt er iets waardoor ze zich heel bijzonder gaat voelen.

Pleuntje is een verhaal over een zoektocht naar zelfvertrouwen. Op een toegankelijke en sprookjesachtige manier komen er wijze levenslessen voorbij over hoe kinderen in zichzelf mogen geloven.

Het boek nodigt volwassenen uit om met kinderen in gesprek te gaan over wat voor hen belangrijk is.

Over de auteur

Ingrid Rossen (1970) is van huis uit docente Nederlands en gezins- en kindercoach. Ze heeft haar eigen praktijk BeLief Coaching in Drunen. In haar jeugd vertelde haar moeder op zondagochtend in bed zelfbedachte verhaaltjes over kaboutertjes en elfjes. Die momenten zijn haar altijd bijgebleven. Toen Ingrid zelf moeder werd van haar zoon heeft ze hem op verschillende manieren in contact gebracht met verhalen over sprookjesfiguren. Ze wou de magie van deze verhalen aan hem doorgeven. Een sprookje heeft altijd een mooie boodschap in zich. Deze verhalen zijn voor Ingrid nog steeds een bron van inspiratie. Pleuntje is haar eerste eigen sprookje met een helende boodschap en wijze lessen. Hiermee komt voor haar een droom uit. Haar hoop is dat kinderen een mooi moment beleven met het lezen van Pleuntje en er ook nog iets van opsteken. Wil je meer weten over de praktijk BeLief Coaching van Ingrid?

Heidi Hillebrand (1978, ‘s-Hertogenbosch) was als klein meisje al dol op tekenen en lezen. Ze heeft altijd een speciale band gehad met dieren, net als Pleuntje het elfje. Ze woont nu met haar man, kinderen en dieren in Zuid-Limburg. Haar kinderen inspireerden haar om iets met haar tekeningen te doen. Ze tekent onder andere geboorte Kolams, illustreert wenskaarten en geeft vanuit holistische mensvisie tekenles aan kinderen en volwassenen.
Pleuntje is het eerste verhaal dat Heidi illustreert.

Productinformatie

ISBN
9789464033472 / 978-94-640-3347-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-06-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
42
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Pleuntje vliegt naar haar lievelingsplek in het bos.
De uitkijkheuvel.
Dat is een heuvel aan de rand van het bos.
Vanaf daar kan je heel ver weg kijken, helemaal tot aan de blauwe bergen.
Verdrietig gaat ze zitten, de tranen stromen over haar wangen.
Wat een rotdag...

Opeens ziet ze mooi en helder licht.
Wat is dat?
Zoiets heeft Pleuntje nog nooit gezien.
Voorzichtig staat ze op en loopt naar het licht toe.
Als Pleuntje vlakbij is, verstopt ze zich achter een boom en kijkt voorzichtig waar dat mooie licht vandaan komt.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Mary op 30-01-2021
In korte zinnen met prachtige illustraties geeft dit sprookje over het elfje Pleuntje het duwtje dat kinderen soms nodig hebben. Zodat ze durven en mogen vertellen aan de juf, de ouder(s)...wat er dwars zit. Wat maakt dat je je onzeker voelt en wat je fijn zou vinden? En Pleuntje durft en neemt die stap waardoor niet alleen Pleuntje maar ook anderen gaan sprankelen.
Een boekje voor klein en groot met een mooi en onverwachts (open) slot.
door Claudia Barto op 07-07-2020
Wat een prachtig boek. Mooie tekeningen met mooie felle kleuren die mooi passen bij het verhaal. Pleuntje vertelt een mooi en herkenbaar verhaal en vooral de vragen en opdrachten aan het einde voelen als een extra cadeautje. Ik vind het een aanrader voor jonge kinderen.
door Jee op 07-07-2020
Wat een lief, wijs boekje. En wat een goed idee om de vragen eraan toe te voegen. Complimenten.
door Floor Geenen op 07-07-2020
Pleuntje is zeker een inspirerend en vriendelijk boekje om kinderen te helpen bij zichzelf te blijven. Op warme wijze kan zo een vorm van zelfvertrouwen ontstaan - een aanrader dus.....