Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Impressies
Ontmoetingen met mens, dier en natuur

Auteur

Anne-Marie Neckebroeck

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dat er in iedere ontmoeting iets moois schuilt, maakt Anne-Marie Neckebroeck duidelijk met dit boek. Of het nu om een interactie met mensen, dieren of de natuur gaat; de schrijfster laat zien dat alles ons aan het denken kan zetten, zolang wij onze ogen er maar voor openen. Het boek inspireert de lezer om uit allerlei situaties een les, inzicht of betekenisvolle anekdote te halen. De schrijfstijl van de auteur is dromerig, maar ook gedetailleerd, waardoor de lezer zich op de door haar genoemde plaatsen lijkt te begeven. Samen met haar kijkt de lezer door de bril van de schrijfster en zo maakt de auteur haar visie op de wereld goed duidelijk. De auteur heeft een bundel diverse verhalen geschreven die velen zal inspireren soms vaker stil te staan bij de bijzondere ontmoetingen die we elke dag meemaken.

Over de auteur

Anne-Marie Neckebroeck volgde de Latijn-Griekse humaniora en studeerde daarna aan het Institut libre Marie Haps te Brussel, waar zij de studies vertaler/tolk voor de talen Engels en Italiaans volgde. Zij houdt veel van Italië en heeft er vaak vakanties doorgebracht in verschillende regio’s van het land. Ook voor haar werk bij de KBC Bank in Brussel had ze nauwe contacten met Italië. Tijd om te schrijven had ze niet tijdens haar loopbaan, maar daarna kwam daar verandering in. Zij wordt geboeid door cultuur, door de natuur en observeert graag het onderling contact tussen dieren. Impressies -
Ontmoetingen met mens, dier en natuur is haar eerste boek, maar ze heeft nog heel wat in haar mars.

Productinformatie

ISBN
9789464033854 / 978-94-640-3385-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-07-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

“Zoekt u iets?”
“Neen, ik was even wat foto’s aan het nemen… Dit dorp is zó mooi!”
“Dit is geen dorp, mevrouw, het is een stàd! De hertogen waren hier heer en meester over de ganse streek!” zei de vrouw met trots, en enigszins verontwaardigd, maar niet boos. Ze had volkomen gelijk. Hoe klein het stadje ook was, het had een zeer rijke geschiedenis, waarover ik al had gelezen toen ik er voor de eerste maal een weekje verbleef. Meteen raakte ik met de dame in gesprek. Ik vertelde haar dat er een klein huis te koop stond dat een paar huisnummers van het hare gelegen was. Tot mijn verbazing had ze nog niet gemerkt dat dit huis te koop was.
“Ja, nu u het zegt, er is daar al enkele maanden geen beweging meer; de bewoners zijn naar Afrika vertrokken. Men vraagt echter een veel te hoge prijs.” De vrouw was op het plein op iemand aan het wachten. Een beetje nieuwsgierig vroeg ik of haar eigen huis haar eigendom was.
Ik vond het een beetje vreemd toen ze antwoordde: “Nee, ik huur het.”
De meeste bewoners waren eigenaars.
“Men heeft al een deel van de werken aan het plein uitgevoerd. Er is echter veel geld nodig om het volledig te restaureren,” legde ze uit.
Plots moest ze een eind maken aan ons gesprek.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek