Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gewoon, praten
Communicatieve Zelfsturing

Auteur

Martin uit den Bogaard

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De meeste problemen ontstaan door miscommunicatie vindt Martin uit den Bogaard. In de laatste decennia zijn er steeds meer wetenschappers en denkers die boeken schrijven over mondiale problemen, waarbij ze de grenzen van hun vakgebied overschrijden. Ze hebben het dan over de ontwikkeling van de mensheid, de milieuproblematiek, de politiek, de economische crises en eventuele oplossingen. Na het lezen van de werken van deze schrijvers ontstond bij hem de gedachte dit essay te schrijven over deze manier van holistisch denken, met communicatie als uitgangspunt.

Over de auteur

Martin uit den Bogaard (1944) is beeldend kunstenaar. Hij studeerde beeldende kunst en filosofie. In 2012 schreef hij ‘Zelfsturing voor iedereen’ (filosofie van de logica van het gevoel). Zijn beeldend werk bestaat vooral uit ‘bio-art’ en is permanent te zien bij de Verbeke Foundation in België.

Productinformatie

ISBN
9789464034035 / 978-94-640-3403-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-07-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
54
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er is zich een nieuw systeem aan het ontwikkelen, het ‘communicatief zelfsturingssysteem’. De politiek, die de elite genoemd wordt, moet steeds meer uit handen geven en wordt voortdurend ter verantwoording geroepen. Ook wil men steeds meer zelf doen en zal de leiding steeds meer vertrouwen moeten geven aan de bevolking, die dat ook wil. Dat zien we aan de vele burgerinitiatieven en de protesten over de hele wereld, hierboven genoemd. We zien in de Verenigde Staten in 2016 dat de mensen tegen de elite stemden en de woorden van Donald Trump begrepen en met hem het heft in eigen hand wilden nemen. Maar hoe moet dat? Van echt communiceren en overleggen had Trump nog niet zoveel kaas gegeten en de meerderheid van de mensen ook nog niet. Communicatieve zelfsturing vraagt wel om communicatie op alle niveaus in de maatschappij. Dat zal je toch echt moeten leren en dat kost veel tijd. De democratie zal dan echt veel intensiever en verfijnder ontwikkeld moeten worden in de steden, de provincies en in alle staten en tenslotte op wereldniveau. Het communiceren is volop in ontwikkeling in de sociale media met behulp van de nieuwe technieken, maar dat staat nog erg in de kinderschoenen. Bedrijven die vernieuwen begrijpen dat ook en zeker als dat voordelen oplevert, dan volgen er meer. Dit zagen we bij de voorbeelden stichting Buurtzorg en de firma Semler.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek