Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

A is van Anansi

Auteur

Rita Stüger

Uitvoering
Hardcover
Reviews
4,8 / 5 (5 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In 'A is van Anansi' worden alledaagse Surinaamse woorden beschreven en prachtig uitgebeeld. Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom dit boekje er moest komen.

In veel grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, op de radio en tv wordt de Nederlandse taal door haast iedereen opgeleukt met Surinaamse woorden.
Genrewinnaar
boek●goud 2020

Over de auteur

Toen ik in de jaren negentig juf was, miste ik boeken als deze die de kinderen verhalen vertelden over Suriname. Daar moest ik wat mee: ik kwam uit bij 'A is van Anansi' ; een alfabetboek. Met 'A is van Anansi' hoop ik de lezers nieuwsgieriger te maken naar gevarieerder onderwijs, wederzijdse integratie en kennis van onze geschiedenis.

De nieuwe spelling van het Sranantongo kent de letters C, J, Q, V, X, Z niet. De schrijfster heeft gekozen voor het volledige alfabet in de vorm van 'Fonetische fantasie'.

Productinformatie

ISBN
9789464034103 / 978-94-640-3410-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-07-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
32
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

A is van Anansi, met altijd een slim idee.
B is van Brasa, daar begroet ik oma mee.

C is van Cyrill, een zoon en een held.
D is van Duku, dat kennen we als geld.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Aisha op 30-12-2020
Heel lief boek!
Leuk om aan mijn kleindochter van 5 voor te lezen, die verbaasd was dat ik zo'n boekje voor mezelf had! :-)
door Peggy Bouva op 22-09-2020
Geweldig kinderboekje om cadeau te geven!
Geschreven door Sas op 22-09-2020
Superleuk boek! Voelt als Suriname! Leuke woorden en leuke tekeningen. Heel herkenbaar! Trots! Alle tantes en ooms genieten er ook van. Heb er 2 besteld en de kans is groot dat het er meer worden aangezien iedereen hem wil hebben. De levering was ook heel snel.
door Flos Rustveld op 04-09-2020
Wat een prachtig boek. Ik heb t boek nu niet voor me, omdat t meteen is meegegeven aan mijn kleindochter. Ik heb t 1 keer gelezen en werd er zooo blij van. Aan de hand van de 26 letters van het alfabet maakt de lezer kennis met Surinaamse woorden en Surinaamse gebruiken. Er wordt niet letterlijk vertaald, maar meer gevoeld en geïllustreerd wat een woord betekent."De O van Ogri; Ben jij vandaag lief geweest" vind ik een mooi voorbeeld. Je voelt wat Ogri betekent. Je leert wat een "brasa, lobi of fesa" is. De tekst en de illustratie maken dit boek compleet. Een kinderboek met Sranantongo-woorden. De A van Anansi is mooi, kleurrijk, liefdevol en van hoge kwaliteit. Een aanwinst. De A van Anansi is een TOPPER. Rita Stuger yu dyadya= Rita Stuger is een TOPPER.
door Nadia op 03-09-2020
Mooie aanvulling op alle alfabetboeken die er al zijn.