Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Valk

Auteur

Nina Schuyffel

Uitvoering
Paperback
Genre
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In november 2005 maakte Justin Schuyffel (21) een einde aan zijn leven. Nabestaanden bleven verslagen achter. Justin was geliefd, getalenteerd en leek alles mee te hebben. Hoe kon uitgerekend hij tot zo’n daad komen?


Bijna zeventien jaar later gaat Justins zusje Nina op zoek naar de ‘donkere kant’ van haar broer. Dwars door alle positieve verhalen over zijn voorkomen, zijn humor en zijn populariteit probeert ze te zoeken naar sleutelmomenten in zijn leven die hebben geleid tot zijn einde.


Op basis van ruim dertig interviews met vrienden, familieleden en hulpverleners van Justin en daarnaast verslagen, dagboeken, brieven, e-mails en andere documenten, construeert ze een beeld van wie haar broer in alle eerlijkheid was.


De Valk is een boek over verlies en verwerking, over verdriet en herinneringen en over de altijd knagende schuldvraag: ‘Wat als?’ Een portret van een leven vol geluk én worsteling, dat de complexiteit van het bestaan op een diepgravende manier aan het licht brengt.Over de auteur

Nina Schuyffel studeerde Nederlands en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2014 is ze werkzaam als journalist en tekstschrijver. Ze publiceert onder andere in de Volkskrant, NRC Handelsblad, FD Persoonlijk en verschillende tijdschriften. Daarnaast wordt ze als ‘storyteller’ ingehuurd door bedrijven. De Valk is haar eerste boek.

Nina schreef De Valk aanvankelijk voor mensen uit haar directe omgeving. Maar ze krijgt steeds meer aanvragen uit andere hoeken: mensen die eveneens een dierbare verloren aan zelfdoding, of zelf worstelen met depressies of angsten. Haar boek wordt ook gebruikt door hulpverleners.

www.ninaschuyffel.nl

www.thecorporatestoryteller.nl

Productinformatie

ISBN
9789464034370 / 978-94-640-3437-0
Uitgeverij
BoekXpress
Verschijning
27-01-2023
Taal
Nederlands

Genre

Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Inkijk pagina 5
Inkijk pagina 6
Inkijk pagina 7

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek