Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van familie Muis
Op zoek naar de ouders van Sjakie

Auteur

Jel Timan

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
15 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De muizenbroertjes horen een heel eng geluid in het bos. Ze gaan met hun vriendje Hans Vos op onderzoek uit. Heel dapper kruipen ze door de bosjes, Hans voorop, hij is de grootste!

Het enge geluid wordt steeds harder.Wat zien ze daar tussen de bosjes? De huilende olifantenjongen Sjaak! Hij is in het bos achtergelaten, en zijn ouders zijn meegenomen. Hij mist ze zo! De muisjes besluiten om, samen met Hans, Sjakie te gaan helpen om zijn ouders terug te vinden. Als dat maar goed gaat!

Over de auteur

Jeltje Timan is geboren in 1951. Ze woont in Den Haag. Jel heeft het manuscript dertig jaar geleden geschreven maar in de kast laten liggen. Haar stiefdochter Diane las het en zei: “Dit is zo leuk, we gaan het opsturen!” Nu ze 69 jaar is, gaat haar droom uitkomen. Dit boekje! Ze heeft er plezier in gehad om een kinderboekje te schrijven. Er komen zeker nog meer!

Productinformatie

ISBN
9789464034691 / 978-94-640-3469-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-08-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
40
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Achteraf was Toosje toch liever met ze meegegaan, want dat gemopper heel de dag was ook niks. En zonder de jongens was er ook niks te beleven in het bos. Ze mocht niet alleen gaan zwemmen of wandelen in het bos, want dan was moeder weer bang dat er wat met haar zou gebeuren.

‘Nee Toosje,’ zei ze, als ze het vroeg. Dat is veel te gevaarlijk voor kleine muisjes. Toosje vond het maar niks en op een ochtend, het was heel erg vroeg, liep ze het huis uit. Ze ging naar het meer, met in haar ene hand haar badpak en in de ander hand een handdoek. Het was nog een beetje kil, maar het zou straks wel warmer worden. Voorzichtig legde ze haar jurkje neer en trok ze haar zwempakje aan. Net toen ze een duik wilde nemen, hoorde ze ineens, Oehoe, oehoe. Van schrik viel ze in het water en al watertrappelend keek ze om zich heen. Het zou toch niet die verschrikkelijke uil zijn, die eet muizen. Dat wist ze van haar broer Joop. Hij had gezegd dat ze zich moest verstoppen als ze dat geluid hoorde.

Oehoe oehoe, oh jee, daar was dat geluid weer, wat moest ze nou doen? Angstig keek ze om zich heen, waar zou ze zich verstoppen. De bosjes zijn te ver weg. En tussen het riet vond hij haar zo. Opeens hoorde ze een oude krasstem: ‘Oehoe Toosje, ik heb je allang gezien hoor, verstop je maar niet, oehoe, oehoe. Ik ga je lekker vangen en opeten.’ Toosje begon te huilen, was ze toch maar niet zo ongehoorzaam geweest. Dan had ze nu veilig bij mama, thuis aan de ontbijttafel gezeten. In plaats daarvan was ze nu zelf het ontbijt van die verschrikkelijke uil.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door dolmazon op 04-09-2020
Heel erg leuk kinderboek!
door Ed op 17-08-2020
Een leuk overzichtelijk geschreven boekje.