Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Unalome
Bewust leven na ziekte

Auteur

Patricia Ulenaers

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Unalome als symbool van een kronkelend levenspad waarin ervaringen en groei centraal staan. Via de metafoor van het Levenswegspel neemt Patricia je mee op haar persoonlijke roadrip. De zoektocht naar zin en betekenis start na confrontatie met acute leukemie op jonge leeftijd. De weg van verbittering en verzet naar overgave en kwaliteitsvol leven loopt via hobbelige paden en zelfreflectie. Het is een verhaal van hoop en vertrouwen. De ervaringen onderweg en hoe ze ermee omgaat staan centraal. Je krijgt handvatten aangereikt om in je kracht te komen en los te laten wat je groei belemmert.
Laat je, vanuit de passagiersstoel, meevoeren en inspireren om bewust en bezield je eigen levensweg te volgen.

Over de auteur

Patricia Ulenaers (1960 °Eksel) studeerde wijsbegeerte, psychiatrische verpleegkunde en coach existentieel welzijn vanuit een passie voor levensvragen. Deze studies ondersteunden haar in het omgaan met sterfelijkheid, ziekte, pijn en rouw. Ze wil mensen aanmoedigen om verwondingen en levensuitdagingen in de ogen te kijken. Als ervaringsdeskundige illustreert ze hoe je kracht kan ontwikkelen in kwetsbaarheid.

Productinformatie

ISBN
9789464034721 / 978-94-640-3472-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-07-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
82
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

In totale wanhoop, wachtend aan het operatiekwartier, kwam er plots in het diepste van mijn ziel een stilte en een rust over/tot mij: het is goed zoals het is. Op dat moment voelde ik dat ik er niet alleen voor stond en dat ik vertrouwen mocht hebben. Wat ook de gevolgen waren, ik zou mijn weg vinden.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door RonaldHacken op 01-08-2020
Een accuraat levensverhaal van Patricia, waarin ze vele positieve en negatieve ervaringen van zich af schrijft. Ze geeft zich volledig bloot. Het is eenvoudig geschreven, zonder franjes, maar met soms een erg 'diepe' ondertoon. Een aantal ervaringen zijn zeer herkenbaar voor velen onder ons. Het is een bevrijdend boek(je). Een aanrader alleszins.
door Johannes Suyderlingh op 22-07-2020
Dit mooie, zacht, maar sterk geschreven boekje zal je niet eerder (ook niet voor een pauze) dichtslaan vóórdat je het uitgelezen hebt... geen cliffhanger, noch tearjerker of 'how to' boek, maar eerder een pageturning introspectie die boeit en die menigeen zich zal doen afvragen: "hoe ging dat bij mij, toen ik in de miserie zat?". Want hetgeen Ulenaers hier zo meeslepend vertelt is heel herkenbaar maar het is niet voor iedereen weggelegd om soortgelijke ervaringen zó krachtig en begrijpelijk te verwoorden. Eén van mijn lievelingsauteurs is Fjodr Dostoshewski, die het lijden van mensen als fundament ziet voor een doorwrocht leven. Het boekje van Patricia Ulenaers past in die traditie. Pas op! ik plaats het met dit oordeel niet in dezelfde klasse als het proza van FD, maar het kijkt om het hoekje er van... enige minpunt vind ik dat sommige anekdotes aangehaald worden op voor mij anachronistische momenten...Maar niettemin: chappeau!