Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Doe maar even (para)normaal
Het leven aan de rand van maatschappij?

Auteur

Joris Golstein

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Nadat hij vele strubbelingen heeft doorstaan en de keuze maakt om zijn leven anders in te vullen, timmert Joris nu aan de weg vanuit de bouw naar een leven waarbij hij vele mensen ondersteunt. In dit boek lees je de columns door hem geschreven. Een samensmelting van waargebeurde verhalen over hem en anderen, dieptepunten, hoogtepunten en bijzondere momenten! Geschreven door hem en de samenleving wil laten zien dat er veel meer mogelijk is. Zijn eerste indruk die verder gaat dan men denkt en ziet. Hij laat mensen zich weer mens voelen en weten dat ze er toe doen in deze maatschappij! Is het een gave? Talent? Of misschien toch een kunstje? Laat je meenemen in de vele fragmenten en oordeel zelf. Spiritualiteit: bewustwording op een geheel ander niveau.

Over de auteur

Waar Joris Golstein binnenkomt ontstaat al gauw beweging. Als jongen in de bouw kon hij zijn draai niet vinden. Het roer moest om, maar hoe? Een energiek persoon met lef en gezond verstand, gevoel voor humor maar ook innerlijke rust. Joris zoekt al een lange tijd naar wat nou echt bij hem past. Hij doorloopt vele strubbelingen met zichzelf en besluit het roer volledig om te gooien. Hij heeft de drive in zijn leven gevonden: mensen op weg helpen op hun eigen levenspad. Ze ondersteunen, coachen, een reading of een fotolezing geven hen net dat ene duwtje in hun rug zodat zij verder kunnen. Hij richt zijn eigen Facebookpagina “Doe maar effe paranormaal” op en Joris neemt de sprong in het diepe en schrijft zich in bij de KVK. Vanaf daar gaat het ineens erg hard. Leden blijven binnenstromen en het liefst geeft hij elk van hen iets mee. Hier vult hij dan ook zijn dagen mee. Het kost veel energie hij moet er echt wel iets voor doen. Joris ziet dan ook dat mensen vaak nog bepaalde stempels en labels op hun geplakt krijgen en kaders waarin ze niet thuis horen. Komt dat door een stukje onwetendheid? Of onderwaardering voor de alternatieve zorg?

Productinformatie

ISBN
9789464034820 / 978-94-640-3482-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-08-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
184
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Donkere kanten

Een column die voor sommigen wellicht zwaar en erg confronterend kan zijn. Miljoenen mensen met miljoenen eigenschappen en eigenaardigheden. De één leeft met oogkleppen op, de ander cijfert zich weg. Ik ben van mening dat iedereen een doel heeft en wellicht iets voor een ander betekent of juist voor zichzelf. Ego, intuïtie, emoties en onuitgesproken gevoelens. Wij mensen zijn allemaal in staat om dingen groots en succesvol aan te pakken en je bewust te worden van je eigen grenzen en capaciteiten. Maar er zijn ook zeker mensen die dit gevoel hebben, maar dat op een heel ander niveau ervaren. Bijna alles heeft wel een stempel gekregen en veel is ingekaderd.
Ik heb in de afgelopen columns al veel geschreven over thema’s uit mijn eigen ervaringen. Narcisme, borderline, hoogsensitieve personen (Hsp), eenzaamheid, misbruik, verslavingen, suïcidaliteit, moord en stemmetjes in je hoofd om maar een paar voorbeelden te noemen. En nog steeds trekt het psychische aspect mij ontzettend aan in mensen. Wat is de toedracht om bepaalde dingen te doen of de stap die het verschil maakt te zetten. Ik ken intussen mijn grenzen, eenzaamheden, lusten en verlangens en heb veel geëxperimenteerd en ondervonden, maar er zijn zeker zones die voor mij een dikke no-go zijn, dingen die ik niet goedkeur! De vraag die ik mezelf dan stel: Is er een hulpmiddel om bepaalde behoeftes weg te nemen of is het aangeboren en zit het in de genen die je van je ouders hebt geërfd? Ik krijg met veel vraagstukken te maken waar doctoren of psychiaters ook niet altijd antwoord op weten te geven. Het lezen van foto’s en de vele consulten en daaruit voortvloeiende gesprekken zijn mooi, maar soms ook enerverend. Ik snap vaak wel waarom sommige situaties zich voordoen, maar het kan me enorm emotioneren. Ik realiseer me dat wij van jongs af aan al gevormd worden door omgevingsfactoren.
Het verhaal dat ik nu ga schrijven is vanuit een reading die ik heb mogen geven, die voor mij een verrassende wending nam. Iemand was nieuwsgierig op het gebied van liefde en ik ervoer al snel veel knelpunten in haar verleden.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Natascha op 11-02-2021
Heel mooi boek dat je zelfs na meerdere keren lezen nog steeds verbaast. Mooie ervaringen, herkenning en leermomenten voor jezelf waar je bij stil kan staan. Zeker een aanrader.
☆ ☆ ☆ door Petra op 15-12-2020
Het was niet helemaal wat ik er van had verwacht. Misschien had ik mij daar wat meer in moeten verdiepen. Ik dacht dat het meer een boek zou zijn wat gaat over ervaringen met readings. Ook vond ik de schrijver af en toe wat fel en verbitterd overkomen in sommige hoofdstukken. Terecht of onterecht dat maakt niet uit, ik vond het zelf niet fijn lezen. Maar dat zal nogmaals ook wel aan mijn verwachtingen hebben gelegen;-) Ik ben niet eens halverwege het boek gekomen.
door Lilian Hoekstra op 24-08-2020
Ik heb sommige columns al vijf keer gelezen. Uit dit boek kan iedereen wel wat halen!