Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Geen twee dingen tegelijk
Van hoop naar berusting bij een zeldzame hersenaandoening

Auteur

René Lamers

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit tweede boek van René Lamers neemt hij je mee in hoe hij moet leren omgaan met een zeldzame hersenaandoening. Iets dat rond zijn 50e is gaan spelen en wat onverwachts in zijn leven is gekomen. Op een luchtige wijze wordt dit proces beschreven en komen er ook diverse ‘probeersels’ aan bod met de hoop op vooruitgang in de gezondheid. Dit boek laat zien dat je ondanks een zeldzame hersenaandoening je de draad van het leven toch weer kunt oppikken.

Over de auteur

René Lamers (1964) is ruim dertig jaar getrouwd, heeft 2 volwassen dochters en is opa. Rond zijn 50e kwam er een zeldzame hersenaandoening in zijn leven. Dit heeft de nodige aanpassingen met zich meegebracht. René heeft als werknemer en als ondernemer de nodige levenservaring opgedaan. Dit komt bij het verschijnen van zijn 2e eigen boek goed van pas.

Productinformatie

ISBN
9789464034998 / 978-94-640-3499-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-08-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
88
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het leek er dus op dat het op deze afdeling niet ging lukken. Twaalf keer geprikt, overal pleisters en verbandjes, veel professionals aan mijn bed gehad, zeker een uur verder maar dus nog geen infuus. Na overleg hadden ze besloten dat het maar op de verkoeverkamer moest gebeuren. Daar wisten ze vast wel hoe het moest.

Ik ging er in mijn bed en al naar toe. Over de gangen, in de lift en met twee verpleegkundigen op naar de verkoeverkamer. Daar aangekomen werd mijn bed de verkoeverkamer opgereden en ergens tussen de net geopereerden neergezet. Daar heb ik mensen gezien die totaal in de war waren en onder de jodium zaten. Allerlei vreemden voor mij met allerlei bijzondere operaties achter de rug. Zo zie je nog eens wat. Hier kom je tenslotte niet vaak en dan nog wakker ook. Al helemaal niet voor het aanprikken van een infuus. Een verpleegkundige begreep dat ik een speciaal geval was en voor slechts een aanprik kwam en dit leek voor haar verder geen probleem. Helaas lukte het haar niet om een ader in mijn arm te vinden. De moed zakte al in mijn schoenen en ik dacht gelijk toch niet weer en het begint nu toch echt vreemde vormen aan te nemen. Ze haalde er een collega bij die gelijk zei ‘oh zo’n geval.’ Zij maakte er verder geen woorden aan vuil en ze moest weer snel verder dus … Wat haar betreft dan maar in de voet, tenslotte aders genoeg daar. Infuus in de voet. Pijnlijk, vervelende plek maar wel effectief. Hupsakee en gelijk raak. Ze ging weer verder en met de woorden ‘zo ook weer gehad’ liep ze snel en vrolijk lachend weg. Na dertien gaatjes, ja dertien gaatjes, over mijn lijf en een zeer bijzondere ervaring rijker keerde ik terug op de afdeling en kamer. De voorbereiding voor het aanbrengen van mijn infuus was gebeurd en er kon nu eindelijk met de chemo begonnen worden. Dit bijzondere deel van het geheel had ik ook weer meegemaakt.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Theo Hubbers op 30-09-2020
Ik heb zelf NAH, niet aangeboren hersenletsel, en herken mij wel in een aantal dingen. Rene schrijft op een prettige en luchtige manier die makkelijk leest. Rene, mijn complimenten dat jij in zo'n periode het zo op weet te schrijven en positief blijft!!