Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Tom Bleek
Een avontuurlijke dag uit het leven van ridder Tom Bleek

Auteur

Daphne Woestenburg

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een stralende lentemorgen in het jaar 2020 besluit ridderskeletje Tom Bleek zijn kist onder de grond voor een dag te verlaten. Hij woont hier al zo lang… Tom is nieuwsgierig. Hoe zou de wereld eruitzien na honderden jaren? Lopen er nog altijd mensen en dieren rond? En groeien er nog bomen, bloemen en planten op de aarde? Om antwoorden te vinden op deze vragen zal Tom op onderzoek moeten gaan. Als hij boven zich een vogel prachtig hoort zingen is hij niet meer te houden. Met zijn ridderlaarzen aan de voeten graaft hij zich een gang omhoog, het heden in. Het belooft een dag te worden vol verbazing, verwarring en avontuur, want wat is er veel veranderd!

Over de auteur

Daphne Woestenburg werd geboren in 1978 te Amsterdam. In 2014 maakte haar dochter Brechtje Mulder, toen acht jaar oud, een verrassende en originele tekening. Een vrolijk skeletje in een knus huisje onder de grond. Maar hij verveelt zich en is toe aan avontuur. Ze geeft hem de naam Tom Bleek. Deze tekening inspireerde Daphne tot het schrijven van dit verhaal. In 2019 kwam zij in contact met illustratrice Martine van der Reijden. Haar speelse en ook originele tekenstijl paste precies bij Tom Bleek en in 2020 werd het boek voltooid.

Productinformatie

ISBN
9789464035056 / 978-94-640-3505-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
56
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Toen Tom de vogel vlak boven zijn huisje hoorde zingen, trok hij vlug zijn ridderlaarzen aan en bij een kleine opening van zijn kist begon hij te graven. Als een mol, een gang naar boven. Niet veel later kwam zijn kale schedel als een groot wit ei uit de dikke laag aarde tevoorschijn.
Tom keek met grote ogen om zich heen. Zonnestralen schitterden door de bomen en bosmuisjes ritselden door het kreupelhout.
“Zou de wereld hetzelfde gebleven zijn?”, vroeg hij zich hardop denkend af.
“Dat denk ik niet”, antwoordde een opgewekt stemmetje boven hem.
Het was de vogel van het mooiste ochtendlied.
“Dag vogeltje, wat leuk je eindelijk te ontmoeten!”, zei Tom.
“Ik heb je alle ochtenden horen fluiten. Wat kan jij dat goed zeg!”
“Dankjewel”, zei de vogel. “Ik zing heel graag. Voor de dieren en de mensen om mij heen. Het maakt me blij!”
“Woon je hier al lang?”, vroeg Tom, terwijl hij de aarde van zich afschudde.
“Al drie lentes. Ik ben Max, de merel. Je kleine bovenbuurman. Aangenaam.”
“En ik ben Tom. Je ondergrondse buurman”, lachte Tom. “Ik hoop niet dat ik je erg heb laten schrikken, maar ik wilde zo graag naar buiten.
Met mijn eigen ogen zien hoe de mensen leven in de … eh … – in welke eeuw eigenlijk? Ik heb geen flauw idee! Mijn wandkalender is al een poosje vol. Ik ben de tel kwijtgeraakt zeker.”
“Zal ik het verklappen?”, vroeg Max.
“Ja, graag,” zei Tom, “ik ben reuze benieuwd.”
“We leven in de eenentwintigste eeuw!”
“Het is niet waar!”, riep Tom. “Dan was ik, laat me even denken, ... achthonderd jaar geleden voor het laatst buiten. Snap je dat ik zin had in een beetje frisse lucht? Ik verveelde me bijna dood.
En mijn nieuwsgierigheid kon ik ook niet meer bedwingen. Hoe zien de mensen er tegenwoordig uit en wat doen ze allemaal?”
Max klapperde een paar keer met zijn vleugels.
“Dat kan ik je vertellen. Maar ik heb een leuker idee”, zei hij. “Wat vind je ervan samen op pad te gaan vandaag? Dan laat ik je de wereld zien zoals hij nu is. In het heden.”

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door rik divendal op 17-09-2020
Heel leuk boek!
Mooie tekeningen!