Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Midden in de winternacht
Kerstverhalen voor de donkere decemberavonden.

Auteur

Marja Goudzwaard

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

“Midden in de winternacht”. is een bundel met dertien kerstverhalen. In de loop der jaren ontstond er elk jaar een verhaal bij uitvoeringen met de koren van de auteur. Koorzang werd afgewisseld met een verhaal. Nu is voor dit boek de koorzang er tussenuit gehaald. Het zijn aangrijpende verhalen over armoede, soms rijkdom, misverstanden, egoïsme en goedheid. De verhalen spelen zich deels af in Leiden en omgeving, deels op de Zeeuwse eilanden, deels in de vorige eeuw en deels in deze tijd. Ze zijn vanaf de eerste zin pakkend en nemen je mee in allerlei situaties die zich voor kunnen doen.

26 september 2020 boekpresentatie

Over de auteur

Marja Goudzwaard- Malipaard is een artistieke duizendpoot. Begonnen als piano- en orgeldocent is zij zich later gaan bekwamen in het vak van koordirigent. Tijdens uitvoeringen met enkele van haar koren is zij begonnen koorzang af te wisselen met gedichten en in de kerstperiode met zelfgeschreven verhalen. Dit met groot succes. Dit succes heeft haar doen besluiten een dertiental verhalen uit te geven. Het resultaat hiervan vindt u in dit boek. Ook op andere terreinen is zij creatief; zo is ook de omslag van dit boek van haar hand.

Productinformatie

ISBN
9789464035070 / 978-94-640-3507-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
188
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De kachel brandt lekker door en als ze het deurtje openzet kan ze de hele kamer in het schemer zien. Zal ze nog een kaarsje aan doen? ‘t Is tenslotte al december. Misschien kan ze dan nog even de sok van Bartje stoppen, want bij het licht van de kachel is dat niet te zien.
Maar een kaarsje aansteken… Nee dat moet ze maar niet doen. Dat herinnert haar teveel aan vorig jaar. Johan had een klein boompje uit het bos meegenomen. In de hoek van de kamer had hij gestaan, de hele kamer geurde naar dennengroen. Wat hadden ze gezongen met de kerstdagen. Johan met zijn zware basstem, en Jacob met zijn hoge jongenssopraan. Ze weet nog dat ze zich op dat moment zo intens gelukkig voelde.
Maar nu… Nu moet het weer kerstfeest worden… Maar hoe?
Het grijpt haar naar de keel.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek