Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Takkie
Een prinses op kaplaarzen

Auteur

Mirjam Blakmoor

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Takkie is een prinses op kaplaarzen en groeit op in een afgelegen kasteel in Doorn. Op een dag verlaat ze het landgoed waar ze woont om op zoek te gaan naar de allerlaatste eenhoorn en komt in een, voor haar, onbekende wereld terecht. Zo ontmoet Takkie onder andere Thor, die haar de eenhoorn wil geven, als ze belooft dat ze voor altijd vrienden zullen blijven. Dat belooft Takkie, maar dan blijkt Thor minder aardig te zijn dan ze dacht. Een verhaal waar je in het echt naartoe kunt gaan door middel van de speurtocht achterin het boek. Lees dit verhaal (voor), en ga vervolgens in het bos op zoek naar de hoorn van de eenhoorn.

Over de auteur

Mirjam Blakmoor had als kind al veel binding met de natuur. Zo lag ze regelmatig op haar buik bij een put om daar de kikkers uit te halen. Kikkers kunnen daar zelf namelijk niet meer uitkomen. Als volwassene merkt Mirjam dat veel mensen de kikkers in de put niet opmerken, daar geen tijd voor hebben of, dat ze de put te vies vinden om er een kikker uit te halen. Maar wat, als die kikker nou eens een prins blijkt te zijn? Zouden ze het dan wèl doen, vroeg ze zich af. Ieder jaar maakt Mirjam een spannend verhaal waarmee ze, samen met de kinderen en hun ouders van buurtvereniging ‘Palmstad’, het bos in trekt. Op aanraden van haar echtgenoot is ze die verhalen op gaan schrijven en dat heeft uiteindelijk geleid tot dit boek. Een boek met meerdere lagen en persoonlijke leermomenten. Om de natuur een verhaal te geven.

Productinformatie

ISBN
9789464035117 / 978-94-640-3511-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Niet helemaal normaal

Als we binnenkomen, ruiken we dat papa op de wc zit. Papa zit bijna altijd op de wc. Mama zegt dat papa gewoon veel na moet denken, omdat hij koning is en nadenken lukt nou eenmaal beter op de wc. Als er ministers langskomen om over het land te praten blijft papa ook altijd op de wc zitten met de deur op slot. Soms staat er een hele lange rij ministers in de gang te wachten om door de deur heen met papa te praten. Gelukkig hebben we een lange gang. Misschien denkt papa wel dat de wc zijn troon is. Het kan ook zijn dat mijn vader eigenlijk niet helemaal normaal is. Dat weet ik niet, omdat ik nog nooit een andere vader heb gehad.

Wat mijn vader heel goed kan is voorlezen. Daarvoor komt hij speciaal van de wc af. We lezen altijd voor het slapen gaan en het boek dat hij nu voorleest heet: ‘De hoorn van de eenhoorn’. Alles wat die eenhoorn met zijn hoorn aanraakt wordt mooi. Er groeien op die plek bijvoorbeeld bloemen en bomen uit de grond waarin vogels liedjes komen fluiten. Ik vind dat zo’n mooi verhaal en zou willen dat wij ook bomen met vogels hadden. De enige vogel die ik wel eens hoor is een haan van één van de boerderijen verderop. Er komen ook mannen met geweren in voor, waardoor de eenhoorn steeds opnieuw moet vluchten. Daar moet ik steeds om huilen, maar dat doe ik niet waar papa bij is. Ik zou willen dat er eigenlijk helemaal geen mensen bestonden en vind het erg dat ik ook een mens ben.                                 

Mama en ik gaan naar boven om schone kleren aan te trekken want we zitten onder de modder. Ze moet nog steeds lachen om onze valpartij van daarnet. Ze lacht met van die lange uithalen, een beetje zoals een ezel: ‘Iuuuuuuuu, iuuuuuuu.’

‘Wat een giller,’ zegt ze ‘ik had het kasteel net van onder tot boven schoongemaakt en nu kan ik weer opnieuw beginnen.’

Volgens mij is mijn moeder ook niet helemaal normaal.  

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Gill Mathews op 04-12-2023
Een ‘must have’ voor alle Doornse kinderen! Takkie brengt de bossen tot leven en voegt wat magie eraan toe.
door Esther op 04-12-2023
Super leuk en leesbaar boek. Goed geschreven door Mirjam. Aanrader