Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Eindtijd in zicht
Wat elke christen moet weten over de opname en de grote verdrukking

Auteur

Theo Algra

Uitvoering
Paperback
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Wordt er binnen afzienbare tijd een punt gezet achter de wereldgeschiedenis? Is de eindtijd dichterbij dan ooit tevoren? Dit boek geeft daarvoor steekhoudende argumenten. De Bijbelse profetieën, van Daniël tot en met Openbaring, verschaffen een blauwdruk van de toekomst van onze planeet. Een belangrijk deel daarvan is inmiddels realiteit geworden. Maar de allerlaatste episode, hoe zal die eruit zien en wat betekent dat voor ons? Het is gemakkelijk te verdwalen in de vele vragen rondom de eindtijd. Waar de één gelooft dat hij de Antichrist mee zal maken, gelooft de ander dat de gebeurtenissen van de eindtijd hem bespaard zullen blijven. Weer anderen denken dat de Antichrist allang verleden tijd is. Wanneer zal de opname werkelijk plaatsvinden? Wat is de rol van Europa en Israël in de laatste dagen? Wat heeft Internet te maken met de Antichrist? Is de coronacrisis een teken van de tijd? Wat is de betekenis van de nooit begrepen uitdrukking tijd, tijden en een halve tijd? Dit boek geeft heldere antwoorden zonder te vervallen in ongezonde speculatie. Een must-read voor iedereen met belangstelling voor wat de Bijbel zegt over de eindtijd.

https://www.eindtijdinzicht.nl

Over de auteur

Dr. Ir. Theo Algra (1952) was wetenschappelijk hoofdmedewerker aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen op Curaçao en senior R&D Manager ruimtevaarttechniek bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium NLR. Hij behaalde zijn doctorstitel aan de Technische Universiteit Delft op basis van een onderzoek naar multimediale tele-educatie technologie. Hij gaf mede leiding aan diverse evangelische gemeenten en heeft zich toegelegd op bijbelonderwijs en prediking.

Productinformatie

ISBN
9789464035155 / 978-94-640-3515-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
324
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Die tijd (Dan12:1) is de ‘tijd van het einde’ (Dan11:40) en ook ‘het einde van de dagen’ (Dan12:4). Het wordt een benauwde tijd genoemd, zelfs benauwder dan ooit. Maar opmerkelijk is dat de aartsengel Michaël dan opnieuw in actie zal komen. En er staat ‘uw volk dan zal ontkomen’. Dat lijkt heel raadselachtig. Blijkbaar zal de eindtijd een bijzonder heftige periode zijn, maar het volk Israël zal op de één of andere manier gespaard worden. Meer details worden hier niet aan Daniël gegeven. We zullen de profetieën van het Nieuwe Testament moeten bestuderen om meer aan de weet te komen over die toekomstige tijd.

Het raadsel ‘tijd, tijden en een halve tijd’

De verzen Dan12:11 en 12 gaan over de laatste jaarweek van Dan9:27. Dat is de eindtijd, de laatste zeven jaar voordat Gods koninkrijk op aarde wordt gevestigd. Er wordt daarin gezegd dat de offerdienst 1290 dagen zal worden onderbroken. Dit komt overeen met de tweede helft van de zeventigste jaarweek. In Dan12:7 en Dan7:25 wordt deze periode gelijkgesteld aan ‘een tijd, tijden en een halve tijd’ (HSV). De NBV formuleert: ‘één tijd, een dubbele en een halve tijd’. Het is wel duidelijk dat dit een heel bijzondere manier is om te zeggen dat het hier gaat om drie en een half jaar. En dat het woord ‘tijd’ in dit geval kennelijk opgevat moet worden als één jaar. Maar het raadselachtige is dat er niet gewoon staat: ‘drie en een half jaar’. En zelfs niet ‘drie en een halve tijd’. Wat wordt er bedoeld met deze mysterieuze uitdrukking?
De uitdrukking komt trouwens ook tweemaal voor in Openbaring zoals we later zullen zien. In hoofdstuk 11 van dit boek zullen we ingaan op de vermoedelijke betekenis van ‘tijd, tijden en een halve tijd’ en van de perioden van 1290 en 1335 dagen die in Daniël 12 worden genoemd. De oplossing van dit raadsel blijkt nogal verrassend te zijn en verschaft ons nieuwe informatie over een belangrijk aspect van de eindtijd.

Dit boek is een samenwerking met KokBoekencentrum

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek