Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van Naomi en Leon in coronatijd

Auteur

Miranda Bronstring

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (5 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is coronatijd. De scholen zijn verlaten. Naomi en Leon zitten in een leeg lokaal. Ze vervelen zich. Ze besluiten op zoek te gaan naar de leerlingen. Tijdens hun speurtocht ontdekken ze iets wat ze ontzettend spannend vinden. Dan gooien ze alle remmen los en dreigt de situatie geheel uit de hand te lopen. Komt juf Miranda op tijd om ze te kunnen helpen?

Over de auteur

Miranda Bronstring komt uit Zoetermeer en woont bij haar ouders en haar twee broers. Miranda is leerkracht op een basisschool in Berkel en Rodenrijs. Zij is een leerkracht die er alles aan doet om haar leerlingen bij de maatschappij te betrekken. Dit doet zij door middel van allerlei projecten. Half maart gingen de scholen dicht vanwege het coronavirus. Ineens werd alles anders en stond de wereld op z'n kop. Om de kinderen een hart onder de riem te steken, heeft zij dit boek geschreven. In een nare periode kan creativiteit steun geven en zorgen voor een glimlach en een knipoogje.

Productinformatie

ISBN
9789464035193 / 978-94-640-3519-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
58
Formaat
17 x 17 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Op 15 maart 2020 krijgen alle juffen en meesters te horen dat de scholen voor een lange periode gesloten zullen worden vanwege het coronavirus. O jee, denkt juf Miranda. Dan moeten Naomi en Leon, onze klassenmascottes, een flinke tijd alleen zijn. Daar kunnen zij niet tegen!

Kort daarop zit juf Miranda op de fiets om Naomi en Leon te gaan halen. Hopelijk gaat alles goed met ze en hebben ze nog geen gekke dingen gedaan. Helemaal gerust is juf Miranda niet, want Naomi en vooral Leon zijn weleens stout.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Parvin op 04-02-2021
Een heel leuk voorleesboek wat in deze tijdsgeest is geschreven maar ook tegelijkertijd van alle tijden is! Zeker aan te bevelen voor de kleuters!
door Miranda op 02-02-2021
Het boek van een van mijn naamgenoten is zeker leuk om te lezen.
Het zorgt ervoor dat mijn kinderen ontzettend blij worden. Daarnaast creeert het ook ruimte voor ons als gezin om de situatie bespreekbaar te maken. Iets wat toch wel erg lastig bleek. Tot slot zit het verhaal erg goed in elkaar en zijn de plaats ook zeker passend.
Voor iedereen in dezelfde situatie is dit boek zeker een aanrader.
door Lillie op 31-01-2021
Leuk boek over de avonturen van twee knuffels uit een kleuterklas (vergelijkbaar met de logeerbeer die veel kleuterklassen hebben), die tijdens de schoolsluiting in Corona-tijd op zoek gaan naar de kinderen uit de klas en daarbij wat kattenkwaad uithalen. Mijn kleuter en peuters vonden het een erg leuk boek om te lezen, ook omdat er veel afbeeldingen bij staan. Alleen jammer dat het geen hardcover is, dat maakt het boek voor hen niet geschikt om het ook zelfstandig te 'lezen', zoals ze normaal graag doen. Ik denk dat het voor hen ook later nog een mooi boek is om nog even mee terug te denken aan die rare tijd(en), zonder dat covid zelf een grote rol speelt in het boek.
door Arjan op 21-01-2021
De avonturen van Naomi en Leon in coronatijd is een levendig verhaal vol kleurrijke tekeningen en humor. Het is duidelijk dat de auteur veel begrip heeft van de werking van de kindergeest. Mijn nichtje van drie heeft er namelijk enorm van genoten!
door Lydia Kijzers op 21-01-2021
Leuk boek. Mooi geschreven en vrolijke tekeningen. Zeker een aanrader. Leuk voor wat jongere kinderen.