Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Psst, heb je gehoord dat…

Auteur

Rita Ketelaars

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Psst, heb je gehoord dat… is een verhalenbundel bestaand uit negen uiteenlopende verhalen. Ieder verhaal zit vol met interessante figuren die de meest gekke dingen beleven. Elk verhaal bevat een boodschap, een les of een herkenning voor een kind. Ook serieuze onderwerpen, die bij kinderen een rol kunnen spelen zoals pesten en verdriet hebben over een overleden oma, komen op een luchtige maar begrijpelijke manier aan bod.
De verhalenbundel vormt ondanks zijn diversiteit een eenheid, en is geschikt voor een brede groep kinderen. De sprekende en kleurrijke afbeeldingen van Jacqueline prikkelen de fantasie en roepen de personages tot leven.

Over de auteur

Over de auteur
Rita Ketelaars
 is geboren in Denemarken en woont sinds 1981 in Nederland, Schijndel. Van de creativiteit die ze van haar moeder heeft geërfd, heeft ze dankbaar gebruik gemaakt in het schrijven van haar verhalen. Haar voorleesverhalen bestaan uit een mengsel van werkelijkheid, humor en fantasie. De essentie van de verhalen heeft Jacqueline geweldig uit weten te beelden in haar illustraties.

Over de illustrator
Jacqueline van Munster, 1959, is beeldend kunstenaar en woont in Almen. De verhalen van Rita nemen de (voor)lezers en toehoorders mee in een wereld waarin alles kan. Jacqueline is met ieder verhaal meegereisd. Ze heeft geprobeerd door het verbeelden van de verhalen een fantasie werkelijkheid te laten worden. Niets is onmogelijk... Ze heeft met ongelofelijk veel plezier aan dit boek meegewerkt.

Productinformatie

ISBN
9789464035315 / 978-94-640-3531-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-08-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
92
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Jullie zijn hele slimme goudvissen,’ zeggen de agenten. ‘Wij willen jullie graag opnemen in ons politieteam.’ De goudvissen gaan hiermee akkoord. Bobby krijgt een kleine politiepet en Goldie een verrekijker. ‘Nu kunnen jullie alles vanuit de vissenkom in de gaten houden. Voor een beter uitzicht krijgen jullie van ons een grotere vissenkom. Op de vissenkom zit een blauwe zwaailamp, en als er gevaar dreigt, zetten jullie de zwaailamp aan en zijn we hier binnen een minuut.’
Goldie en Bobby knikken naar de agenten en beloven de straat goed in de gaten te zullen houden.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Annet Bouwmans - Contactclown Doeke op 12-11-2020
Een heel mooi kinderboek geschreven door Rita Ketelaars met prachtige tekeningen van Jacqueline van Munster. Ik heb er zelfs nog een boek bijgekocht en heb ze aan de kleinkinderen gegeven, maar natuurlijk niet voordat ik de verhalen eerst zelf ben gaan lezen en ik kan je vertellen, de verhalen zijn hartstikke leuk en de illustraties zijn echt héél mooi. In ieder verhaal zit een boodschap.
door Pauline Schippers op 09-11-2020
Aangetrokken door de prachtige prenten die er in zijn gebruikt meerdere exemplaren aangeschaft en cadeau gegeven.
Bij het voorlezen aan mijn jonge kleinkinderen liep ik wel tegen de verhaal tekst aan , te moeilijk, of niet logisch....te grote sprongen in de lijn van het verhaal.
Maar daar kan je als voorlezer zelf wat aan doen.
De prachtige prenten waren eigenlijk al genoeg om een verhaal te maken met de kleintjes en een mooie bron voor een gesprek.
Aanwinst!

Jammer dat de uitgever niet heeft gekozen voor een groter formaat, de prenten zouden mijn inziens beter uitkomen.
door Wilma Elsinghorst op 26-10-2020
Een prachtig boek. Met veel plezier gelezen en de prachtige illustraties bewonderd. Nu een paar jaar op de plank om het straks aan mijn pasgeboren kleinkind voor te lezen... of volgend jaar toch maar weer in de hand pakken en opnieuw genieten. Schrijver en illustrator zijn een hele goede combinatie... Volgend boek?
door Ria van Santvoort op 04-10-2020
Een boek dat meteen pakt, door de prachtige illustraties word je naar het verhaal toegetrokken.
Deze zijn krachtig geschreven, beeldend en dichtbij, fantasierijk.
Mooi om voor te lezen, maar ook heerlijk om als volwassene het nog eens na te lezen.
Ook een cadeau om door te geven!
door Eefje Kok op 28-09-2020
Een prachtig kinderboek! Fris geschreven thematiche verhalen! Fijn om voor te lezen, fijn om aan de hand van de verhalen verder in gesprek te raken met je (klein)kinderen. De kleurige illustraties zijn uitnodigend en wonderschoon! Ik heb het boek als volwassene zelf met veel genoegen doorgelezen en bewonderd! De Sint heeft er weer een prachtig geschenk bij!
door Helmie Loermans op 27-09-2020
Mooi boek. Heel goed te gebruiken om voor te lezen en aan de hand van de verhalen in combinatie met de prachtige illustraties thema's in te leiden en te bespreken met kinderen. Een aanrader!