Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Cyber Arena
Een blik op digitale confrontaties en de bestrijding ervan

Auteur

Vincent Naessens

Uitvoering
Paperback
Prijs
23 ,95
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De samenleving is de afgelopen twintig jaar aan een razendsnel tempo gedigitaliseerd. Het internet verbindt steeds meer diensten, nutsvoorzieningen en kritische infrastructuur. Machines nemen taken over, elektronische handel floreert en intelligente apparaten zijn de huiskamer binnengedrongen. De belangen in de virtuele wereld nemen toe. Die ontwikkelingen trekken helaas ook individuen en organisaties aan met minder goede bedoelingen.

In De Cyber Arena schetst Vincent Naessens een beeld van de groeiende digitale dreigingen. Aan de hand van opzienbarende cyberincidenten neemt hij de lezer op sleeptouw in een werkelijkheid van digitale krachtmetingen. Het boek stelt bovendien de mogelijkheden en beperkingen van de huidige technologie op scherp en presenteert belangrijke uitdagingen voor het komende decennium.

Vincent Naessens is computerwetenschapper aan de KU Leuven.  Hij doceert softwaresystemen en cyberbeveiliging.  Als expert in deze domeinen werkt hij nauw samen met technologiebedrijven en maatschappelijke actoren.

Voor meer info: https://www.decyberarena.be/

Over de auteur

Vincent Naessens is computerwetenschapper aan de KU Leuven. Hij doceert softwaresystemen en cyberbeveiliging. Als expert in deze domeinen werkt hij nauw samen met technologiebedrijven en maatschappelijke actoren.

Productinformatie

ISBN
9789464035483 / 978-94-640-3548-3
Uitgeverij
BoekXpress
Verschijning
04-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

"In de recente geschiedenis heeft de mensheid een nieuw universum geschapen: de virtuele kosmos. De snelheid en kracht waarmee de digitale revolutie zich voltrekt is onvoorstelbaar. De transformatie werkt in op alle vitale aspecten van de samenleving: gezondheidszorg, mobiliteit, handel, sociale interacties, milieu... Initieel waren de reële en de virtuele wereld nog duidelijk van elkaar gescheiden. Sedert het begin van eenentwintigste eeuw vervagen de grenzen. Meer zelfs, de virtuele wereld oefent steeds meer controle uit op de reële wereld en stuurt die aan. Een schat aan digitale data wordt belangrijker dan grootgrondbezit of de controle over traditionele grondstoffen. Complexe softwaresystemen beslissen over leven en dood.”

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek