Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Nachtmerrie op de IC
Hoe ik door het coronavirus in een waanwereld belandde

Auteur

Irene Captijn

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is begin 2020. De wereld is in de ban van het coronavirus. Irene maakt zich niet zo druk, ook al is zij werkzaam in een huisartspraktijk. Virussen komen en gaan, dus waarom zou het dit keer anders zijn? Toch belandt zij op de IC, waar zij tijdens haar beademing in een waanwereld terecht komt die zo levensecht is, dat niemand haar zou hebben kunnen overtuigen dat het een niet bestaande werkelijkheid was. In dit boek neemt ze de lezer mee in haar ervaringen van waan en realiteit, precies zoals zij haar ziekteproces beleefd heeft.

Over de auteur

Irene Captijn (1974) is getrouwd met Raymond en heeft drie volwassen kinderen uit een eerder huwelijk. Irene is van beroep geen auteur, maar doktersassistente bij een huisartspraktijk en heeft in januari van 2020 haar diploma tot praktijkondersteuner behaald. Dat zij ooit een boek zou gaan schrijven had zij nooit bedacht, totdat zij dodelijk ziek werd door het coronavirus. Het virus deed haar op de IC belanden, waar ze in een waanwereld terecht kwam. Haar bizarre ervaring heeft zij opgeschreven in haar eerste boek: ‘Nachtmerrie op de IC’.

Productinformatie

ISBN
9789464035612 / 978-94-640-3561-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-08-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De kamer was donker en enkel het licht van de gang scheen voorzichtig door de kierende deur in het kleine halletje. Haar hartslag was hoog en bonkte non-stop. Ze moest hier weg! Wakker blijven, wakker blijven, dwong ze zichzelf. Stel dat hij weer langs zou komen?
Ze had het nog niet gedacht of de deur ging open en daar verscheen dokter Covid. Met een grote grijns op zijn gezicht liep hij naar haar infuus toe en zette daar een grote lege spuit, in de zijlijn van de slang. Ze wilde roepen, schreeuwen, maar er kwam geen enkel geluid uit haar keel. Ze had gelijk; hij wilde haar ombrengen door lucht in haar bloedvaten te krijgen waardoor haar hart zou stoppen. Geen hond die er raar van op zou kijken en de artsen zouden vast denken, als ze haar dood vonden, dat het virus haar de das om zou hebben gedaan. Haar hart ging nog veel sneller kloppen, wat moest ze doen?
In paniek trok ze aan de infuusslang in haar hand, die lucht-bel zou haar lichaam niet bereiken! Lachend verliet dokter Covid haar kamer, haar in paniek achterlatend. Ze moest hier weg, maar hoe?
De volgende nacht werd ze net op tijd wakker en zag hoe dokter Covid met zijn inmiddels bekende lach een onbekende vloeistof in haar infuuszak spoot. Irene besloot direct dat dit geen goed nieuws was en drukte in paniek op de bel om de zuster te alarmeren. Dokter Covid kon alleen maar grijnzen en was totaal niet onder de indruk dat er hulp van de zuster onderweg was. Hij groette de zuster vriendelijk, maakte flirterig een praatje met haar en verdween naar de gang.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jacqueline op 01-09-2020
Heel indrukwekkend om te lezen wat voor impact de corona en IC opname op een mens kan hebben. Door de manier van schrijven wordt je meegenomen in de belevingswereld van Irene tijdens haar overlevingsstrijd. Het boek leest makkelijk weg.
door Jose op 01-09-2020
Heb het boek in één keer uitgelezen. Je wordt er helemaal in meegezogen. Wat een vreselijk avontuur maar zo waar gebeurd met gelukkig toch nog happy end. Irene je bent een echte knikker en hebt je ervaring prachtig onder woorden gebracht. Kan het iedereen aanraden dit boek te lezen of je nu wel of niet in Corona gelooft. Ben blij dat je er nog bent meis en dat je fit zo prachtig van je af hebt kunnen schrijven!!! Trots op jou!!
door Diana op 29-08-2020
Ik heb je boek in een mum van tijd uitgelezen, terwijl ik bijna geen boek meer lees door slechte concentratie. Maar je hebt het zo treffend en boeiend geschreven dat ik door wilde gaan. Ik vond het al een heftige periode, laat staan hoe jullie (en meerderen met jullie) dit beleefd hebben. En voor Raymond, ik kon mij helemaal voorstellen hoe machteloos hij zich gevoeld moest hebben zeg. Mogen mensen die het virus ook doorgemaakt hebben hier veel herkenning in vinden. En voor jou hoop ik dat je dit goed kunt verwerken?
door Nathalie op 26-08-2020
Adembenemend! In één adem uitgelezen, niet weg te leggen... Irene schrijft haar indrukwekkende verhaal lekker vlot op, zodat het heerlijk weg leest.
door Lucy Beugeling-Ramos op 25-08-2020
Het boek grijpt je meteen bij de eerste pagina. Het is letterlijk adembenemend om te lezen hoe benauwd Irene het had. Ook het gevoel dat ze overbrengt door het beschrijven van de levensechte dromen is zo aangrijpend. Je kunt het bijna niet wegleggen, je wilt door blijven lezen.
door Lianda op 22-08-2020
In één adem heb ik dit boek uitgelezen. Het boek is erg goed geschreven, ik werd helemaal in het verhaal gezogen. Het is een aangrijpend verhaal, maar de humor en positiviteit die ook in het verhaal doorklinken maken het niet té zwaar om te lezen. Het boek leest erg makkelijk door de fijne schrijfstijl. Het is mooi dat Irene haar verhaal deelt en zo iedereen een inkijkje geeft in hoe je als patiënt een IC opname kan ervaren. Waar je denkt dat patiënten die in slaap zijn gebracht dat rustig ondergaan, blijkt in dit boek dat dit zeker niet altijd zo is, maar dat een IC opname ook een echte nachtmerrie kan zijn. Echt een aanrader om te lezen dit boek!