Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De wereld door zes hondenoogjes

Auteur

Vanessa Hamerijckx

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (7 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Bicky, Ibeke en Woezy zijn drie hondjes en beste vriendjes. Ze wonen samen bij een liefdevolle familie en beleven knotsgekke avonturen. Ze vliegen met vogels naar een pretpark, een grote hond leert hen schaatsen en zijn ze nu gaan zwemmen met een standbeeld? De familie wordt in de fantasiewereld van de hondjes meegezogen; of is het nu toch allemaal echt?

50% van de opbrengst gaat naar Dierenasiel van Sint-Truiden

Over de auteur

Vanessa Hamerijckx woont in Beauvechain met haar man en drie hondjes. Naast haar voltijdse baan is ze vrijwilliger voor het Dierenasiel van Sint-Truiden en ondersteunt ze verschillende goede doelen. Haar passie voor dieren brengt het beste in haar naar boven en laat haar toe haar fantasie de vrije loop te laten gaan. Vanessa wilde een vrolijk en humoristisch verhaal vertellen dat een glimlach op het gezicht van de lezer tovert.

Productinformatie

ISBN
9789464035742 / 978-94-640-3574-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De dag was echter nog niet voorbij en papi, mami, omi en opi hadden nog enkele verrassingen voor ons in petto. Ze liepen de tuin in en wenkten ons. Grote zus Ibeke en ik waren nieuwsgierig en volgden. Papi ging naar het tuinhuisje en enkele seconden later keerde hij terug met een zachte voetbal. Grote zus ging als een bezetene tekeer. Ze sprong in de lucht en begon enthousiast rond te tollen.

“Rustig maar, Ibeke”, zei papi met een kalme stem. Hij legde de voetbal op het gras en gaf er een trap tegen. Ik wilde de bal achternalopen, maar grote zus leek wel een bulldozer. Ze gaf me een duw en bracht de bal tot stilstand.

“Zeg Ibeke, kan je niet uitkijken?”, riep ik haar boos toe.

“Nu niet, Bicky,” riep ze terug, “nu niet. Tijd om te voetballen!” Ze duwde met haar neus tegen de bal en liep er snel achteraan. Mami kwam naast haar staan, trapte de bal weg en liep erachter. Grote zus Ibeke was echter sneller en had de bal veroverd.

“Nu is het aan mij!”, riep papi. Hij probeerde de bal van haar af te pakken, maar zo gemakkelijk was dat niet. Na lang proberen, lukte het dan toch. Papi maakte een schijnbeweging en de bal ging de andere richting uit. Iedereen liep enthousiast achter de bal. Ik zat op het gras en keek toe.

“Wat scheelt er, ventje?”, vroeg opi. “Speel je niet mee? Grote zus Ibeke is misschien een beetje te hevig voor jou?” Opi had het goed gezien. “Dat is niet erg hoor, Bicky”, glimlachte hij. Opi liep naar de tuinbank en zette zich neer. “Kom je op schoot zitten, kleintje?”, vroeg hij. Ik kwispelde en sprong op zijn schoot. Terwijl grote zus Ibeke met papi en mami aan het voetballen was, kwam omi ook op de tuinbank zitten. Ze begonnen me lekker te aaien en verwennen. Laat die gekke jarige maar spelen met haar bal, dacht ik bij mijzelf, terwijl ik van de massages van opi en omi genoot.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ellen Martens op 04-04-2021
Een superleuk boek, voor volwassenen en voor kinderen, veel fantasie met een realistische touch. Met schatten van personages!!
door Dorine op 15-12-2020
Elke dierenvriend zal genieten van de grappige verhalen, van het beleven van de dagdagelijkse avonturen van de drie vriendjes.
Een dikke pluim ook voor de mooie illustraties die maken dat je zo de avonturen in je hoofd kan tot leven brengen.
Voor groot en klein en vooral voor iedereen die houdt van honden.
door Lutgarde op 17-11-2020
Super mooi boek, grappig en inventief geschreven. Je ziet gewoon alles voor jou gebeuren en zit zelf mee in het verhaal.
door Roger op 12-11-2020
Wat een prachtig geschreven boek. Je bent zo in het verhaal mee en in de fantastische fantasiewereld. Een dikke proficiat aan de schrijfster van dit boek.
door Nico op 11-11-2020
Super tof boek om te lezen. Als Franstalige heeft het lezen van dit boek me geholpen om mijn Nederlands te verbeteren. Zo interessant om te lezen wat onze dieren van deze wereld denken :-) Echt een aanrader voor alle dierenliefhebbers!!
door Stany op 03-11-2020
Heerlijk verhaal om aan je kindjes voor te lezen. De belevenissen van Bicky, Ibeke & Woezy worden met veel warmte & humor verteld. De hondjes komen bij elke bladzijde meer tot leven. Leuk is ook dat de hondjes het gezin adopteren & niet omgekeerd. Zo staat het boek vol met leuke vondsten. Als je zelf een hondje hebt, zal je na het lezen van dit boek met een andere blik naar je huisdiertje kijken. Ik weet zeker dat je kinderen nadat ze een " tukkie en een snurkie" hebben gedaan, aan hun hondje zullen vragen : " En wat heb jij vannacht meegemaakt?" Kortom, dit leuke boek is in deze toch wat verwarde tijden een aanrader, en niet alleen voor dierenliefhebbers.
door Oeyen Karin op 27-10-2020
Een leuk boek, grappig en met fijne fantasie geschreven.
In heel het verhaal voel je de liefde die de schrijfster heeft voor dieren en in het bijzonder voor honden.