Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Flikker toch op

Auteur

Karien Verhagen

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Een boek om mee te nemen op vakantie. Verhagen beschrijft in dit boek enkele van haar levenslessen en overpeinzingen, en doet een greep uit de vele anekdotes in haar leven als ICT'er, als muzikant, als moeder en echtgenote, als natuurliefhebber, als strijder voor vrouwenrechten en als wetenschapper. Zij doet dat op een luchtige toon in een relativerend boek met losse stukjes tekst, door haar 'klodders' genoemd. De gedachte achter de klodders is dat vele van deze verhaaltjes haar reactie zijn op actuele situaties. Die beschreven situaties rechtvaardigen vaak de reactie 'Flikker toch op'. Een reactie van Verhagen of mogelijk ook van jou, de lezer.

Over de auteur

Karien Verhagen is geboren in Vught. Na het voltooien van haar Gymnasium bèta-opleiding ging zij studeren aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Zij is afgestudeerd musicologe en ze heeft muzieklessen gegeven aan diverse middelbare scholen. Toch is zij het meest bekend van haar boeken en artikelen over Business Intelligence, haar ICT-specialiteit waarin zij terecht kwam na haar omscholing tot programmeur.

Productinformatie

ISBN
9789464035841 / 978-94-640-3584-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
132
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Het Griekse ontstaan van de wereld en ook de Noorse mythologie, beginnen met de chaos. Dat lijkt beter aan te sluiten bij het begrip van oneindigheid dan het christelijk/joods/islamitisch scheppingsverhaal. Dat begint immers met nul. En toen schiep God licht en duister. En God sprak : "Er zij licht". Nergens staat trouwens in dat verhaal dat God ook het geluid schiep. Je zou dus denken dat de mens het geluid heeft gemaakt. Een gedachte die mij wel boeit als amateurmusicus, immers dan heeft de mens ook de muziek geschapen.
Of, zoals mijn vriend Peter opmerkte: “Geluid was er altijd al. God SPRAK immers dat er licht moest zijn.”

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Pim van den Toorn op 30-10-2020
Een heerlijk boek, gevarieerd en humoristisch. Met leuke overwegingen. Sommigen kort, anderen ingewikkeld, maar allemaal boeiend. Een aanrader.