Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Overleef me dan
Project LIE

Auteur

Stan Kelder

Uitvoering
Paperback
Reviews
☆ ☆ 3,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
23 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is 2090 en Juno wil niets liever dan een normaal leven leiden. Dan breekt er een wereldoorlog uit. Juno kan niemand meer vertrouwen, behalve haar beste vriendinnen Carly en Lily. Zij bewandelen hun eigen weg in de oorlog, en ze raken dan ook van elkaar gescheiden.

Juno heeft een nare ervaring in de verhoorkamer van het Syndicaat overleefd. Ze weet nu dat ze een bijzonder medisch geval is, maar het regime weet dat ook. Het Syndicaat wil Juno gebruiken voor hun eigen krankzinnige project. Alleen Nessa weet wat er precies met Juno aan de hand is. Ineens verschijnt ze voor Juno’s neus...

Wat weet Nessa van Juno’s bijzondere gave? Zal Juno ooit haar vriendinnen weerzien? En wat is project LIE?

Over de auteur

STAN KELDER (1993) is opgegroeid in het dorpse Hoevelaken. Hij is begonnen met het schrijven van korte verhalen, maar naarmate de tijd vorderde is hij gaan dromen van een groter verhaal: een boek. Naast het schrijven begeeft hij zich het liefst in een kattencafé, museum of theater. ‘Overleef me dan’ is zijn debuut.

Productinformatie

ISBN
9789464035872 / 978-94-640-3587-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-09-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
286
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Sprakeloosheid overmande Juno. Ze was inmiddels wel uit haar doezelslaapje gewekt. Wat wilde ze van haar en waarom moest ze haar huis uit? In godsnaam! Waar moest ze dan heen?
‘Dat geldt niet per se voor dat mormel daar,’ sprak de man van de cheeseburgers.
Frodo kefte aanhoudend, omdat Jochem één stap naar voren deed.
Toen de aandacht naar de hond was getrokken, zei de rechercheur: ‘Ik adviseer u om de hond naar een van uw buren te brengen. U kunt niet langer voor hem zorgen.’
‘Een linkerbuurman heb ik niet. Wat de rechter betreft…’
‘Die hebben we ook al gesproken,’ onderbrak Jochem haar. ‘Ze konden ons in ieder geval niet verder helpen: het was een oud stel.’
‘Dit zal ik allemaal aan je uitleggen, als we eenmaal op het bureau zijn aangekomen. Alles op zijn tijd… Juno… was het toch?’ volgde Lena’s antwoord.
Juno keek op. Een hondsschuldige blik maakte zich van de rechercheur meester, waarbij de vergelijking van haar en Frodo nu niet misstond. Ze had niet lang de tijd om in Lena’s hazelnootkleurige ogen te staren, want in de verte klonken er plots drie doffe knallen. Iemand had drie donderslagen bij heldere hemel laten afgaan.
Aan het einde van de straat zag Juno dat er soldaten in zwarte uniformen bij het volgende huis aanbelden. Maar ook zag ze, hoe er zojuist drie mensen waren neergeschoten, die waarschijnlijk hadden geantwoord met “Ik woon hier in Nederland”. Gelijk voelde Juno een schok van adrenaline door haar lijf jagen. Een rilling joeg over haar tengere lijf. Zou haar hetzelfde overkomen als ze niet zou meewerken? Alle spieren in haar lijf spanden zich aan.
Jochem beantwoordde het beangstigende tafereel met een strak gezicht: ‘Niet iedereen is zo kalm, gewild en onderdanig, dat ze zonder moeite met ons meegaan’. Bij het woord “onderdanig” verscheen er een glazige blik in zijn ogen, en hij knipperde weer met zijn ogen om de jonge vrouw met het donkerblonde haar te bewonderen. Hij vervolgde: ‘En niet iedereen houdt zich nog aan de maatregel wat betreft de naamswijziging van gisteren.’
‘Wie is iedereen?’ vroeg Juno terug. Ze probeerde zichzelf wat te kalmeren door Frodo vast te houden. Die was al een stuk rustiger geworden, niet omdat ze gauw een brokje in zijn bek had gestopt, maar omdat hij overmand werd door pure angst.
‘Geen commentaar,’ zei Lena streng. In tegenstelling tot Jochem leek zij het meest van slag. ‘We willen dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt in aanloop naar jouw transport richting Kampong 7.’

Reviews (3)

☆ ☆

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Stephanie Paak op 03-11-2020
Overleef me dan... gaat over het meisje Juno die in een wereld leeft waarin de derde wereldoorlog een feit is en alleen zij het tij kan keren. Volgens de dictator van het regime waarin ze leeft, is zij de sleutel naar hetgeen hij allang op zoek is. Maar wat is die sleutel? En welke deuren zullen er geopend moeten worden om bij het doel te komen? Ik heb met plezier dit verhaal gelezen!
Door de mix van sci-fy/fantasy belandde ik in een wereld waar realiteit en sprookjes samen kwamen in een compleet nieuw verhaalstijl. Ik werd verrast door een paar plot twists die mij aan het eind van het verhaal met gemixte gevoelens achter lieten en het zelfs nog een tijdje in mijn hoofd bleef zitten. Dat is naar mijn mening een goed verhaal!
Stan Kelder is een beginnend schrijver met veel potentie. Dit verhaal heeft bewezen dat hij schrijven kan. Maar ook dat hij nog jong is in het vak. Toch nam dit zeker niet het plezier weg in het lezen van het verhaal. Een aanrader!
☆ ☆ door Cloud op 19-12-2020
Schrijfstijl:
De auteur gebruikt mooie zinnen en de schrijfstijl is fijn en duidelijk. Helaas schrijftechnisch wat minder goed, zoals show don't tell, ook veel white room syndroom.

Personages:
De personages waren interessant en waren allemaal verschillend van elkaar.

Verhaallijn:
Het verhaal was spannend en interessant. Op het eind waren er wel een aantal gebeurtenissen die ik zeker niet had verwacht, hoewel ik de keuzes best gedurfd vond, voelde het meer als een aparte nasmaak, voor mij was het een beetje teveel (ik wil niet spoilen eigenlijk).
Helaas waren ook een aantal plotholes in dit boek en af en toe verwarrend wie we nou volgde in het verhaal.

Worldbuilding:
Het idee van een derde wereld oorlog vond ik erg interessant alleen jammer dat het niet meer uitgediept werd. Ik had best wel vaak (en vooral buiten) dat ik geen idee had hoe de wereld er nou uit zag.

Helaas kan ik het maar 3 sterren geven, als het schrijftechnisch beter was dan had ik het 1 ster meer gegeven. Maar ik denk als er volgende keer proeflezers naar kijken dat het volgende boek van deze auteur zeker weten beter wordt.
☆ ☆ door Books And Paris op 31-01-2021
De cover is mooi en ook de flaptekst sprak me aan. Wat ook leuk is, is dat er een aantal tekeningen in het boek zitten!

Er zat snel actie in het boek en dat zorgde ervoor dat ik snel in het verhaal zat. Jammer genoeg kwam er later in het verhaal wel wat verwarring. Op een gegeven moment ging het wel heel snel en gebeurde er te veel tegelijkertijd. Een van de dingen die ik wat verwarrend vond waren de perspectieven en de personages. Er werd namelijk wel heel vaak gewisseld, waardoor je de personages niet heel goed leerde kennen. Juno en een paar andere leerde je daarentegen wel heel goed kennen. Vooral in Juno kon ik me goed inleven en ik begreep haar gedachten en daden wel. Dat is erg goed beschreven. Maar naarmate het einde naderde kwam de spanning, en duidelijkheid, er weer goed in. Ik vond het een erg slim einde hebben, maar meer zal ik er niet over zeggen?

De wereld en oorlog vond ik ook erg goed beschreven. De schrijfstijl las ook fijn en het boek las vlot, alleen in het midden - zoals ik al schreef - ging het vlot.

Het boek heeft een leuke verhaallijn en ik heb ontzettend genoten van het lezen van dit boek. Ik geef het boek 3.5 sterren en kan het je aanraden.