Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De avonturen van het Papieren Zakdoekje

Auteur

Ellen van der Heijden

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
15 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Nadat Nollie in een papieren zakdoekje heeft gesnoten, gaat het zakdoekje zelf een eigen leven leiden en komt het in allerlei zeer moeilijke situaties terecht. Ze maakt het mee om in een wasmachine en droogtrommel terecht te komen maar daar blijft het niet bij. Zo gaat het zakdoekje mee op schoolreisje en beleeft spannende momenten in de achtbaan. Uiteindelijk komt het spannendste deel van het verhaal en raakt het zakdoekje de weg kwijt in het riool met allerlei gevaarlijke omstandigheden. Komt ze er nog wel ooit uit?

Over de auteur

Als oppas-oma vertelde Ellen van der Heijden (1956) graag de zelf verzonnen verhaaltjes aan haar vier kleinkinderen voor het slapen-gaan. Tijdens het ophalen van school vertelde zij het verhaal van het Papieren Zakdoekje aan haar oudste kleindochter. Zij was daar zo enthousiast over dat ze vaak aan haar oma vroeg om het nog eens te vertellen. Het werd steeds spannender en zo ontstond het idee om er een kinderboekje van te maken. Nog een leuk weetje is dat Romee van der Schoot het nichtje is van Ellen van der Heijden. Hun samenwerking kwam tot stand tijdens een familiefeestje.

Productinformatie

ISBN
9789464036008 / 978-94-640-3600-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
40
Formaat
17 x 17 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het zakdoekje glijdt door allerlei buizen en pijpen. Daar is het heel donker en vies en het stinkt er enorm! Het drijft maar verder en verder, eerst heel hard, later rustiger en zachtjes...dit duurt uren en uren, misschien wel dagen lang! Het zakdoekje weet niet wat haar overkomt tussen die vieze troep! Uren later komt het zakdoekje langs de muur van het riool gedreven waar een soort ijzeren haak vastzit. Ze ziet hem al van ver aankomen en wil er niet tegenaan komen. Hier drijft ze ineens weer veel harder, oh nee toch...dit wil ik niet! Maar dan ineens blijft het zakdoekje toch aan de haak hangen! Ze kan niet loskomen, ook al wil ze nog zo graag, help! Niemand in de buurt die haar kan zien, wat moet ze nu? Als ze ooit nog los komt, gaat ze...verder komt ze niet, wat ziet ze daar?

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Patricia op 13-10-2020
Wat een super leuk boek. Ik en mijn kinderen werden meegenomen in een spannend verhaal. Ze bleven geboeid tot het eind. Een echte aanrader!