Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Taal van Staal (deel 1)
Het boek der boeken over Het Zwaard der Zwaarden

Auteur

Floris & Willem van Oostvoorn

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (3 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De jonge zoon van een Silurische smid leert het vak en alle geheimen die daarbij horen van zijn vader. Hij heeft een diepe ambitie een zwaard te maken zoals dat er nog nooit is geweest. Daarvoor heeft hij alles over. Dan overkomen hem twee rampen waardoor hij veel, zo niet alles verliest. Er zijn ook net zo veel wonderlijke gebeurtenissen in het leven van de jonge smid die hem helpen om zijn ambitie te realiseren. De Taal van Staal is het eerste deel van een vijfdelige historische serie over het Zwaard der Zwaarden, zijn maker en de wereldberoemde dragers ervan.


Dit boek is tot stand gekomen door het vader-zoonteam Floris & Willem van Oostvoorn. 

Over de auteur

De samenwerking tussen zoon Floris (1997) en vader Willem van Oostvoorn (1960) begon al toen Floris twee jaar was, met een vader die zelfverzonnen verhalen over zwaarden en koningen vertelde. Twee jaar geleden vond Floris het tijd om de verhalen eens vast te leggen. Vader en zoon maakten de verhaallijn voor een grote vertelling over ’s werelds meest beroemde zwaard. Daarna zijn ze samen gaan schrijven aan wat een vijfdelige serie bleek te worden. Vader Willem is Neerlandicus en coach, zoon Floris is meubelmaker en aspirerend edelsmid.

Productinformatie

ISBN
9789464036145 / 978-94-640-3614-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
220
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Een groot geluid, hij kon het niet anders benoemen. Alsof de magen van alle goden tegelijk begonnen te rommelen en dat dat geluid over de hele hemel werd uitgestort. Zo begon het. Het leek in de verste verten niet op een donderklap.  Het gerommel ging langzaam maar zeker over in een soort gebrul. Maar zo luid en zo groot dat het leek of alle beren uit het bos, in grote woede ontstoken, op de top van een onbekende berg hun gram de wereld in bulderden.  Ook dat geluid zwol nog verder op. Het leek alsof de lucht vloeibaar werd, en steeds dikker. Trahearn voelde de angst op zijn keel slaan. Het voelde alsof al dat geluid hem zo maar zou kunnen begraven. Maar het kon nog erger! Aan het berengebrul werden knallen toegevoegd, een soort van onweersdonders die in de verte deden denken aan de klappen van de grootste hamer van Eineon op een brood ijzer dat helemaal geplet moest worden. Maar dan duizend keer harder.

De wereld was vervuld met geluid. Trahearn zat rechtop, zijn benen onder zijn schaapsvacht, met zijn handen op zijn oren. Hoe kon het dat er zoveel herrie was en dat er helemaal niets opvallends was te zien? Hij had vanonder zijn gehuifde rots bovenaan de heuvel een wijds uitzicht dat zich meer dan een dagreis links en rechts voor hem uitstrekte. Zo veel overdonderend lawaai en de struiken, de lucht, de bossen, de bomen zagen er normaal uit! Het waaide niet eens. Wat was dit?

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Gemma op 18-10-2020
Het nooit vertelde verhaal over het zwaard der zwaarden.... Een beschrijving die de fantasie prikkelt en uitnodigt om aan deze sage te beginnen. De beschrijvende stijl van vader en zoon Van Oostvoorn trekken je mee in een wereld van magie en verwondering. Een herkenbare wereld waar ze een eigen invulling aan hebben gegeven. Die niet alleen verklaard hoe het zwaard der zwaarden is ontstaan maar ook het mysterie van steencirkels verklaart.
Wees gewaarschuwd, want dit boek leg je niet zomaar weer even weg. Een aanrader voor iedereen die van fantasie saga's houdt. Met als enigste nadeel dat dit pas het eerste deel is van een reeks van vijf, die nog geschreven worden. Dus als je het boek uit hebt is het wachten op het vervolg...

Geschreven door Marian op 08-11-2020
Gisteren de laatste pagina's gelezen. Dit had ik uitgesteld tot een lekker rustig momentje om er extra van te genieten! Voor mij jammer dat het uit is maar er komt een vervolg!
Het boek speelde zich voor mijn ogen af, is makkelijk leesbaar, op sommige momenten ontroerend maar vooral spannend. Ik heb ervan genoten. Wat mij betreft op naar deel 2!
door Sevil op 30-12-2020
Je moet er heel even inkomen en dan word je als vanzelf het verhaal ingezogen... de avonturen van de zoon van de smid... Een geweldig verhaal van vreugde en droefheid en de groei naar volwassenheid dat makkelijk wegleest en waarbij je steeds nieuwsgieriger wordt naar waar Trahearn terecht gaat komen. De wereld van de jonge smid en de mensen die hij tegenkomt worden pakkend omschreven, je ziet de kleuren, de natuur, de gebouwen en de mensen bijna voor je. Het boek lag even te wachten, want ik wist bij voorbaat al dat als ik er eenmaal aan zou beginnen, ik het snel uit zou hebben en dat ik dan op het volgende deel zou moeten wachten. Dat klopte, want in twee dagen was het uit en nu is het wachten op deel 2!