Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hagelslag en gestampte muisjes
Een verhaaltje over pesten

Auteur

Annemarie van Groenendael

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
15 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In de klas van Noud komt er een nieuw meisje. De mama van Malika is wit en de papa is bruin. Donkerbruin, net zoals de kleur van pure chocolade. En Malika is ook een beetje bruin. Net zoals de kleur van de hagelslag die hij altijd eet, denkt Noud. 

Het maakt niet uit welke kleur je hebt,
al ben je bruin of wit,
zolang er maar een goed hartje in je zit.
Dit is een verhaaltje over Malika en Noud,
wie is er lief en wie is er stout…?

Hagelslag en gestampte muisjes is bedoeld als makkelijke ingang voor ouders met jonge kinderen om maatschappelijke thema ‘s als racisme en pesten bespreekbaar te maken. Het is speels en met humor geschreven en voorzien van leuke illustraties.

Over de auteur

Annemarie van Groenendael is schoonheidsspecialiste en daarnaast auteur. Ze heeft inmiddels twee thrillers op haar naam staan. Hagelslag en gestampte muisjes is een spontane uitspatting en geschreven met in gedachten de kleintjes uit haar eigen omgeving. Annemarie woont in Culemborg.

Productinformatie

ISBN
9789464036411 / 978-94-640-3641-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-10-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
34
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Alle oogjes zijn op het meisje gericht. Ze draagt een jurk met heel veel kleuren. Geel, paars, blauw en oranje en ze heeft ook een rare muts op haar hoofd.
Noud vindt het maar stom. De mama van Malika is wit en de papa is bruin. Donkerbruin, net zo als de kleur van pure chocolade.
En Malika is ook een beetje bruin. Net zo als de kleur van de hagelslag die hij altijd eet, denkt Noud. Hij kijkt even rond.
In zijn klas zitten alleen maar witte kindjes.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Laurette op 28-10-2020
Leuk boekje dat goed beschrijft hoe onschuldig lijkende grapjes toch heel pijnlijk kunnen zijn en hoe je het pestgedrag ook weer kunt wegnemen. Jammer alleen dat Afrika meermaals een land wordt genoemd.
door Diana op 28-10-2020
Een leuk en leerzaam boekje, over pest gedrag en dicriminatie. Ik heb het gekocht voor mijn kleinzoontje die nu pas 2,5 jaar is dus het duurt nog even voordat hij het zelf kan lezen. En natuurlijk niet te vergeten de leuke illustraties van mijn collega Carmen, dit moet ze zeker vaker doen.