Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Jesse Jongh 2
De Hogeschool voor Creatie

Auteur

Kees Holtrigter

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
25 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België)

Samenvatting

Jesse is terug!

Het is 2120. Jesse laat vrienden, familie en zijn geboortedorp achter en vertrekt met gemengde gevoelens naar zijn nieuwe school. Daar gaat zijn vroegere beeld van de werkelijkheid in rap tempo aan flarden. De lessen zijn indrukwekkend en bizar. Hij krijgt veel nieuwe vrienden, maar vergeet niet waarvoor hij eigenlijk naar deze school kwam: het terugvinden van zijn spoorloos verdwenen vader.

Hij ontdekt al snel waarom het bestaan van zijn school strikt geheim moet blijven voor de buitenwereld. Hij gaat op onderzoek uit en maakt op indringende wijze kennis met de gruwelijke geschiedenis van zijn geboortedorp. Niet lang daarna doet hij een schokkende ontdekking over zijn vader. Mede daardoor komt hij voor een grote uitdaging te staan. Alles wat hem dierbaar is, zet hij op het spel.

Over de auteur

Eindelijk geeft Kees Holtrigter antwoord op prangende vragen die lezers van deel 1 - Jesse Jongh en het geheim van het acht-kastelen-dorp – al een tijd bezig houden.

Kees speelt met de grens tussen fantasie en werkelijkheid. Hij laat Jesse een enorme groei doormaken, maakt Jesses wereld – en daarmee die van de lezer – groter. Op verrassende wijze brengt hij een toekomstige, natuurlijke maatschappij tot leven.
Ook in dit boek koestert Kees het acht-kastelen-dorp, dat wederom het decor vormt voor fantasierijke en bloedstollende scènes.

Productinformatie

ISBN
9789464037029 / 978-94-640-3702-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-11-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
446
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze telden af, knepen ogen dicht, billen samen, adem in, verstand op nul, sprongen vooruit en gingen compleet kopje onder in het gruwelijk koude zeewater. Jesse verlangde die twee tellen onder water vurig dat die ene man weer in zijn leven zou verschijnen. Dit verlangen verdrong op dat akelige moment alle andere verlangens die hij koesterde.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Linda op 23-05-2022
Prachtig vervolg! Wederom in één adem uitgelezen. En nu ben ik hem aan mijn zoon van 10 aan het voorlezen. Maar dan in een rustiger tempo. Want in dit super spannende verhaal komen veel grote geheimen van het leven aan bod. Dat het allemaal draait om hoe je de shadow in jezelf aanpakt en in je eigen kracht kunt komen. Ik voelde gelijk (in deel 1 al) veel compassie voor de gevoelige maar dappere hoofdrolspeler Jesse. Hij zet zich over alle angsten heen omdat hij gelooft in zijn dromen en voelt dat hij een duidelijke missie heeft. De manier waarop hij tot inzichten komt vind ik werkelijk briljant bedacht door de auteur. Het is en “fantasy” verhaal. Maar er zit naar mijn mening heel veel kern van waarheid in. Dus ook nog veel inspiratie gekregen om mee aan de slag te gaan voor mij persoonlijk en mijn omgeving. Kortom een mooie combinatie van ontspanning en spanning, inzicht, herkenning, emoties en romantiek.
Een echte aanrader.