Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Scherpschutter
Opkomst

Auteur

Maarten Bart de Jonge

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Te wijten aan de criminele activiteiten van zijn vader begint de jeugd van Jack zwaar. Pas als Trevor wordt veroordeeld verdwijnt de onrust. Jaren later weet zijn zoon toe te treden tot een elite-eenheid van het Ierse leger. In dienst ontwikkelt hij zich tot een verdienstelijke scherpschutter. Na een derde uitzending wordt hij benaderd om voor het bedrijf Venatores te gaan werken, dat regelmatig actief is in conflictgebieden.

Aan de andere kant van de wereld wint een opkomend kartel razendsnel aan terrein in de illegale drugswereld. Zonder het te weten zal deze organisatie een grote rol gaan spelen in het leven van de Ierse Jack. De paden van beiden kruizen elkaar in het regenwoud van Colombia, als Venatores zich mengt in de strijd tegen drugs.

Over de auteur

Maarten Bart de Jonge is geboren in 1984 en woont met zijn vrouw en zoon in Leiden. De schrijver heeft naast zijn werk zijn tweede boek afgerond. Met een voorliefde voor thrillers weet Maarten de lezer mee te nemen in spannende avonturen. Het vele lezen leidde vijf jaar geleden tot de wens om de eigen creativiteit te vertalen in geschreven verhalen. Het leukste aan schrijven en lezen is om, al is het voor even, de haast van het gewone leven los te laten.

Productinformatie

ISBN
9789464038712 / 978-94-640-3871-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-12-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
222
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ineens zag Jack door zijn vizier Ben het regenwoud uit rennen en zijn weg vervolgen over het smalle onverharde pad. Niet meer dan een paar passen achter hem liepen Paul en Frank. De mannen verlieten de dichte begroeiing en renden richting de brug.

‘Haal het gezin weg, nu!’ hoorde Jack in zijn oortje.

Ook Shane en John hoorden de oproep van Ben en verhoogden hun tempo de heuvel op. De teamleider van Venatores spoorde Henk en Helena aan om zo snel als ze konden richting de top te lopen. De twee deden wat hen gezegd werd. Op hetzelfde moment haalde Jack de trekker van zijn wapen over. Ben, Paul en Frank renden de brug op, toen dertig meter achter hen een van hun achtervolgers werd geraakt door de afgevuurde kogel. Achter Jack begonnen de wieken van de helikopter te draaien, nadat hij de piloot de opdracht gaf om zich klaar te maken om te vertrekken. Kort na zijn bevel vuurde hij weer in de richting van de mannen die vanaf de grens van het regenwoud op zijn drie teamgenoten schoten. Ben, Paul en Frank zochten dekking achter de twee pilaren van de brug en beantwoorden het vuur van hun achtervolgers. Met het geluid van het vuurgevecht op de achtergrond klommen Shane, het gezin en John zo snel mogelijk door. Tussen de bomen door kwam de open vlakte van de top in zicht. Hij keek om en zag de angst op het gezicht van Henk en Helena die gehaast achter hem aanliepen, met allebei een van hun zoons in hun armen. Het gezin moest zo snel mogelijk de helikopter in. Op de brug begonnen de drie teamleden zich een voor een terug te trekken, terwijl ze onafgebroken bleven vuren op hun achtervolgers. Vanaf de top van de heuvel bleef ook Jack schoten lossen richting de inmiddels talrijke tegenstanders. Het team slaagde erin om de opmars van de mannen tegen te houden en hen te dwingen om aan de rand van het regenwoud in dekking te blijven.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek