Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van creatief Klein Duimpje naar reuzenkunst
Met zevenmijlslaarzen naar jouw meesterwerken

Auteur

Marjolein van der Stoep

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Je bent amateur of (semi)-professioneel kunstenaar en je hebt het gevoel dat je stilstaat in je ontwikkeling. Onzekerheden knagen aan je. Je voelt je een creatief Klein Duimpje!

Kunstcoach Marjolein van der Stoep neemt je in dit boek mee op reis langs kunstenaarsmythen, rammelende beeldtaal en kwelmonsters. Maar er is licht aan het eind van de tunnel. De auteur geeft inzichten en oplossingen waardoor jij met zevenmijlslaarzen richting reuzenkunst snelt.

Je ontdekt in dit boek:
> hoe je focus krijgt in het oerwoud van keuzemogelijkheden in de kunst
> welke hindernissen je kwelmonsters voor je opwerpen en hoe je ze kunt ontwijken
> de beste strategieën van kunstenaars om meer creatief zelfvertrouwen te krijgen > welke 4 dingen je in elk geval op orde moet hebben voordat je kunt groeien in de kunst
> 25 oefeningen die jou helpen reuzenkunst te maken

Over de auteur

Over Marjolein
Na haar opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, werkte Marjolein steeds twee dagen aan kunst en drie dagen elders. Ze gaf onder andere (kunst)onderwijs aan mensen van 6 tot 85 jaar oud, werkte bij Detex en het tijdschrift Ariadne Wonen en ze was bestuurs- en redactielid van Textiel Plus. Ze schreef een boekenserie voor kinderen over textiele technieken.
Marjolein schreef in 2014 het boek ‘Was ik maar naar de kunstacademie gegaan, dan had ik dit boek niet hoeven kopen’, een soort kunstacademie in boekvorm. Daarna kwam haar werk in een stroomversnelling toen ze de master Kunsteducatie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht afrondde. Ze legde daar de basis voor haar onderzoek naar creatief zelfvertrouwen, wat uiteindelijk resulteerde in het starten van Kunstacademie-online.
In haar kunst geeft Marjolein vorm aan mutaties. Hoe zou genetisch gemanipuleerd graan met het gen van een sneeuwklokje eruit zien? Ze laat combinaties van planten, dieren en gesteenten zien, meestal uitgevoerd in gecombineerde technieken (mixed media), maar vaak met textiel of papier in de hoofdrol. Verder tekent ze graag.
Meer lezen en kijken:
www.kunstacademie-online.nl

www.marjoleinvanderstoep.nl

Productinformatie

ISBN
9789464038743 / 978-94-640-3874-3
Uitgeverij
BoekXpress
Verschijning
20-11-2020
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Gerrie op 07-12-2020
Van creatief Klein Duimpje naar reuzenkunst is echt een kadootje om te krijgen en te hebben. Meteen word je aan het werk gezet, want het is wel de bedoeling dat je iets gaat doen, allemaal in overzichtelijke oefeningen. En dat is nou net wat je nodig hebt om je niet meer af te vragen of je dit eigenlijk wel kunt, een klein zetje in de rug. Met inspirerende vrolijke tekeningen, een heerlijk kadootje met de kerstvakantie in zicht.
door thea vos op 09-12-2020
Weer een erg leuk, fijn en leerzaam boek, je weet het wel maar toch...., alles weer even op een rij én jezelf bevragen dmv de oefeningen, geeft weer goede (zelf-)inzichten mbt persoonlijke- en artistieke ontwikkeling.
Kortom kopen en lezen!
door Mary Ritsema op 14-01-2021
Een heel gaaf boekwerkje en mooi dat er ook een digitaal werkboek bij zit. Het is heel leerzaam en het tekst gebruik is aangenaam. Een aanwinst voor mensen die graag eens in de spiegel kijken en zich afvragen of wat zij doen er toe doet. Fit boek kan je het zelfvertrouwen geven dat veel mensen nodig hebben. Heel leuk boek!