Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

101 moal mit van alles en nog wat

Auteur

Harbert Schutte

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het Groningse karakter en de daarbij behorende typische uitspraken vloeien als een rode draad door deze bundel. Van 'n Hupsalderietje tot 'n Kniepstuver; alle onderwerpen uit het Oost-Groningse plattelandsleven heeft Harbert met zijn eigenzinnige pen gevangen en verwoord in gedichten die de lezers zullen raken. Foto cover: 't Olderliek stee.


Harbert Schutte schrijft maandelijks in: de Bellingwedder en in de Groninger Post. 

Over de auteur

101 moal mit van alles en nog wat, is een gedichtenbundel van de Groningse dichter Harbert Schutte. Veel van zijn werk is gepubliceerd in onder andere 'De Bellingwedder', een dorpsblad van het voormalige Bellingwedde. Op veler verzoek is is zijn werk nu dan eindelijk gebundeld.

Productinformatie

ISBN
9789464310412 / 978-94-643-1041-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-01-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
168
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

In t plat

Harbert Schutte

In deze tweede gedichtenbundel van de Groningse dichter Harbert Schutte, kruipt de auteur op verzoek van velen opnieuw in zijn kleurrijke pen. Wederom lijkt het Harbert weinig moeite te kosten om de esthetiek van het Groningse platteland met diens karakteristieke accenten te verwoorden in dichterlijke zinnen. Zinnen, die zijn gelardeerd met typische Groningse uitspraken en eigenaardigheden. Gewoontegetrouw bevat ook deze bundel een geselecteerde collectie van publicaties in Groningse streekbladen, af en toe versterkt met illustraties. Het behoeft geen betoog dat ook dit boekje een mooie bijdrage levert aan het behoud van het karakter van het Groningse platteland in al haar eenvoud en pracht.
18,50
Voorkant cover

In mien aig n toal In mijn eigen taal

Harbert Schutte

Harbert Schutte schrijft maandelijks in: de Bellingwedder en in de Groninger Post.19,50
Voorkant cover

Handgeschreven recepten door Westerwoldse Keukenprinsessen

Harbert Schutte

Dit receptenboek neemt u mee naar een Groningse tijd waarin de kookkunsten van moeder de vrouw afhankelijk was van de opbrengsten uit eigen groentetuin. Anders dan nu, had men geen beschikking over magnetrons, voorverpakte maaltijden en geraffineerde kookapparatuur. Deze vrouwen moesten het doen met wat er op dat moment in de groentetuin klaar was. Waren de bonen klaar, dan werd er 3 á 4 keer in de week bonen gegeten en zo ging dat met alles. Bovendien bezat men geen vriezer, maar werkte men in, of zette het in zout (snijbonen), of ging het drogen (droge bonen) etc. Heel wat anders dan in deze moderne tijd waarin alles voorverpakt te verkrijgen is. ​Ondanks deze belemmeringen lieten de keukenprinsessen van toen zich niet remmen in hun creativiteit, wat heeft geleid tot een verscheidenheid aan overheerlijke en unieke gerechten.

De recepten in dit boek zijn afkomstig van verschillende generaties 'Westerwoldse Keukenprinsessen'. De streek Westerwolde ligt in het oosten van de provincie Groningen, vlak langs de grens van Duitsland en rondom de riviertjes de Ruiten-Aa, de Mussel-Aa en de Westerwoldse Aa. Sterk gekenmerkt door door haar agrarische nijverheid, leverde Westerwoldse grond veel akkerbouwgewassen op, zoals aardappels en suikerbieten, maar ook graan. Deze producten ziet u dan ook gevarieerd terug in de meer dan een tal van recepten die met zorg zijn samengesteld door de 'Westerwoldse Keukenprinsessen'.


Harbert Schutte schrijft maandelijks in: de Bellingwedder en in de Groninger Post.

22,99