Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mentale Veerkracht
Pessotherapie als bron van herstel

Auteur

Willy Van Haver

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit boek gaat over veerkracht.
Over vitaliteit die zich niet laat breken.
Over mensen die geloven dat er een betere uitkomst is dan de ontgoocheling, het verdriet, de donkerte of de impasse waarin ze beland zijn.
Het eigene aan dit werk is dat het gebaseerd is op wetenschappelijke inzichten in de psychotherapie en op een jarenlange therapeutische praktijk; met verwerking van de vernieuwende visies van Al Pesso, als postuum eerbetoon voor het baanbrekend werk van deze pionier.
Deel 2 is een verslag van de eigen ervaring van de auteur, waarbij visies aan de praktijk getoetst worden.

Over de auteur

Willy Van Haver is gepensioneerd klinisch psycholoog en voormalig directeur van ‘Kern’, een opleidingscentrum voor hulpverleners en psychotherapie te Sint-Niklaas.

Productinformatie

ISBN
9789464310962 / 978-94-643-1096-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-03-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Veerkracht staat meer dan ooit in de branding van de actualiteit, zowel individueel als maatschappelijk. Corona is daar niet vreemd aan.
Maar ook voordien, wanneer het listig virus ons nog niet bedreigde, kwamen meer en meer mensen in de positie waarin ze zich mentaal overbelast voelen en levensvreugde of genieten ver te zoeken is.

Door ernstige ziekte, verlies of trauma is er een krak in hun leven. Het leven is één lastpak geworden dat men dagelijks moet meeslepen. Men moet constant op de tippen lopen om te kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden. Men zit in de relatie vastgezogen als in drijfzand. De toekomst biedt geen perspectief meer, en berusten in uitzichtloosheid lijkt de enige uitkomst.

Noodgedwongen gaat men op zoek naar wegwijzers en hulp om aan de druk van de problemen te ontsnappen en de kop boven water te kunnen houden.
Veerkracht werd het sleutelwoord; voor sommigen bijna een noodkreet.
Het is geen modewoord, het raakt de kern van het leven.

Het leek mij een boeiende uitdaging om bij het uitwerken van dit thema te vertrekken vanuit het referentiekader dat voor mij het meest vertrouwd is: de psychotherapeutische methodiek ontwikkeld door Al Pesso.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek