Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Beschermster

Auteur

Hasse B. Skye

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,2 / 5 (5 reviews )
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mayra had zich het begin van de vakantie anders voorgesteld. Door de komst van een geheimzinnige brief en een betoverd boek, komt alles op z’n kop te staan. Ze leert mensen kennen met gaven waar ze nog nooit over heeft gehoord. Maar niet al deze mensen hebben het beste met haar voor. Waarom is zij zo speciaal voor hen? Wat is haar rol in dit alles?

Over de auteur

Hasse B. Skye werd geboren in de vroege uurtjes van januari ’99. Ze woont samen met haar ouders, twee jongere zussen en oma in het mooie Pajottenland. Al vanaf jonge leeftijd was ze creatief bezig. Van potloden tot inkt en verf en van papier tot muren, niets was veilig voor haar creatieve brein. De schrijfkriebel kreeg ze na een schrijfopdracht in het lager onderwijs. Momenteel studeert ze voor leerkracht geschiedenis en plastische opvoeding aan de Artevelde-hogeschool. Tussen haar studies door werkt ze aan verschillende schrijf- en kunstprojectjes.

Productinformatie

ISBN
9789464311648 / 978-94-643-1164-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
19-03-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
138
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Voorzichtig zet ik mijn gitaar terug op de staander en zoek het pakje terug. Het bruine papier kraakt een beetje wanneer ik het touwtje losmaak en het openvouw. Uit de verpakking komt een boek tevoorschijn. Het ziet er heel oud uit. Met mijn hand glijd ik over het donkere leer. Onder mijn vinger-toppen licht even een symbool op. Ik frons mijn voorhoofd even. ‘Heb ik dat nu goed gezien?’ denk ik bij mezelf. Ik leg mijn vingertoppen in het midden van het boek, daar waar ik de glinstering had gezien. Onder mijn vingers licht opnieuw iets op. Een warm gevoel stroomt van het symbool door mijn lichaam. Met mijn vinger volg ik voorzichtig de vorm. Het lijkt een beetje op een bloempje met vier gepunte blaad-jes in een kleinere cirkel.
Voorzichtig open ik het boek. De bladzijden die tevoor-schijn komen zijn leeg, maar wanneer ik er met mijn hand over ga, komen letters en tekeningen tevoorschijn. Verbaasd trek ik mijn handen terug van het blad. Ik hou ze voor mijn gezicht en bekijk ze, alsof ik iets anders eraan zal zien. Wat natuurlijk niet mogelijk is, het zijn gewoon mijn handen. Ik verschuif mijn blik van mijn handen terug naar het boek. Nu mijn handen de bladzijden niet meer aanraken, is de tekst terug verdwenen. Ik raak het blad terug aan en de tekst ver-schijnt weer. Nieuwsgierig blader ik wat verder in het boek. Ook daar verschijnt de tekst als bij toverslag onder mijn aan-raking. Ik ga terug naar het eerste blad omdat ik het wil le-zen. Maar om de een of andere reden worden de woorden niet duidelijk weergegeven. Telkens wanneer ik me beter concentreer op een woord lijkt dat weer te vervagen.
Verward sluit ik het boek en gooi het op mijn kussen. Wanneer het daar neerkomt, glijdt de hoek van een papier tussen de bladen uit. Ik neem het boek terug vast en sla het open. Onder de kaft vind ik een los vel papier. Anders dan de tekst in het boek, is hier de tekst geschreven met inkt.

Reviews (5)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door marie-noelle ledoux op 09-04-2021
mooi geschreven, spannend en meeslepend
vlot leesbaar
smaakt naar meer
door Kyenta Ledoux op 21-04-2021
Ik vind het een super leuk boek.
Het boek zit vol verrassingen, je kan het vlot lezen en het is ook nog heel spannend.
Ik kreeg de opdracht om een boekbespreking te maken en heb direct voor dit boek gekozen en zo wat extra reclame gemaakt.
door Monique Everaerts op 22-04-2021
Opmerkelijk debuut. Ook als volwassene heb ik het werk graag gelezen. Vlotte schrijfstijl. Vraagt naar een vervolg!
door Bert Buschop op 29-04-2021
Heel mooi debuut. Leuk fantasy boek over magie, dat zich volledig in de gewone, hedendaagse wereld afspeelt. Ik heb het vlot uitgelezen en hoop nu dat er een vervolgverhaal komt, want volgens mij is dit nog maar het begin van de avonturen die Mayra zou kunnen beleven!
door Cassandra Simons op 31-05-2021
Zeer vlotte en aangename schrijfstijl. Als leeftijdsgenoot heb ik met heel wat dingen kunnen lachen (ik denk vooral aan de Mary Poppins grap). Het is een zeer kort en krachtig debuut waar nog veel mee kan gedaan worden. Ik ben vooral benieuwd naar hoe de magie werkt in dit verhaal en wat beschermster zijn voor Mayra zal betekenen. Een vervolg zou ik zeker van de plank nemen!