Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Baarmoeder Aarde
Gods Vierdaagse naar zijn Via Gladiola

Auteur

Jan van Lier

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Als baby’s geboren worden, zijn we blij en ontroerd. Ze verlaten de baarmoeder en wij omhelzen hen. Ze delen ons leven en wij mogen hen als kleine tochtgenootjes begeleiden. Wanneer ze ons na jaren van samenzijn verlaten, komen de tranen. We voelen ons alleen en verlaten. We noemen het ‘sterven’; bijna dezelfde letters als ‘vertrekken’. Is sterven de afrit naar het niets? Er zijn mensen die dit zo zien en ervaren. Anderen, waarschijnlijk de meerderheid, kunnen hier niet mee leven. Sterven is voor hen niet de afrit naar het niets, maar de oprit, de geboorte naar een volgend traject van ons onsterfelijke bestaan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ons bewustzijn in bepaalde omstandigheden ook blijft functioneren tijdens een hersendood situatie. Men noemt dat een ‘Nabij de dood Ervaring’, (N.D.E.) Onzin? Wetenschappelijke dromerij? Dat wordt soms wel beweerd, maar daarmee is de onmogelijkheid ervan niet aangetoond. Er zijn overeenkomsten tussen de eigenschappen van ons bestaan in de baarmoeder en ons verblijf op deze Aarde. Het verblijf in de baarmoeder bepaalt of het kind gaaf en gezond wordt geboren. Op gelijke wijze is ons verblijf op Aarde bepalend voor het leven in het traject daarna. Vandaar dat we spreken van ‘Baarmoeder Aarde’ en ‘vierdaagse naar de Via Gladiola’. Onmogelijke opvatting?
Wetenschap en Openbaring zijn de kanalen, om het te onderzoeken. Wat let ons? In dit boek doen we een poging.

Over de auteur

Jan van Lier (1932) woont in Haaren (N.Br). Hij is geboren en opgegroeid in het Veluwse Barneveld. Op zijn vijftiende ging hij naar het kleinseminarie van de Paters Spiritijnen in Weert. In 1960 is hij afgestudeerd aan de Theologische Faculteit van de universiteit in Fribourg (Zwitserland). De congregatie stuurde hem naar Brazilië om filosofielessen te geven aan seminaristen. In 1962 verliet hij de congregatie, maar bleef binnen de gemeenschap van katholieke gelovigen. Daarna volgde hij de sociale academie en ontwikkelde zich in het personeelswerk. Tot aan zijn pensioen werkte hij als hoofd 'personeel en organisatie' in twee internationale, in Nederland gevestigde bedrijven. Jan is getrouwd. Henny, zijn vrouw, is in 2019 overleden. Zij hebben twee kinderen en twee kleinkinderen. Uiteraard hebben zijn opleiding tot theoloog en de periode die hij doorbracht bij de Spiritijnen, hun bijdrage geleverd aan 'Baarmoeder Aarde'.

Productinformatie

ISBN
9789464312249 / 978-94-643-1224-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
100
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Geboren worden of sterven?
Als een baby’tje de baarmoeder verlaat zijn we blij, omdat er een mensje is geboren. Als diezelfde mens na jaren zijn lichaam verlaat, noemen we het sterven. We zijn verdrietig, voelen ons alleen, we hebben afscheid genomen. Waarom niet blij zijn, omdat een tochtgenoot is overgestapt naar het volgende traject van onze weg naar licht, warmte en groei?
Dit leven is geen zinloos bestaan in een vreemd land. Het is ons verblijf in Gods baarmoeder: de aarde. We groeien naar onze geboorte, als kind van God. Onzin? Typisch idee van gelovige mensen? Vruchten van goede fantasie? De bedoeling van dit boek is om daar vanuit geloof én wetenschap even bij stil te staan.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Ervaringen van onderweg Kleine stukjes “ik”

Jan van Lier

“Onderweg zijn” kenmerkt ons verblijf op aarde. Kleine stukjes “ik” zijn ervaringsmomenten in het “onderweg zijn” van Jan van Lier. Hij schreef die in een periode van meer dan 35 jaar. Het zijn gebeurtenissen zoals Jan ze heeft ervaren. Oordelen heeft geen enkele zin. Jouw eigen ervaringen vertellen, is wel zinvol. Geboren worden en sterven doen we allemaal. Daartussen maken we de tocht van ons leven. Langs verschillende wegen zijn we tochtgenoten. We hebben niet allemaal dezelfde uitrusting en bagage. Daarom trekken we samen op, delen met elkaar, steunen op en leren van elkaar. Tegen die achtergrond kan het zinvol zijn “ervaringen van onderweg” met elkaar te delen. Kleine stukjes “ik” zijn in deze verzameling bij elkaar geplaatst en lijken misschien een verhaal. Zo zijn ze niet geboren. Elk stukje heeft een eigen geschiedenis, eigen omstandigheden en moment van ontstaan. Ze liggen in tijd weken, maanden, soms jaren uit elkaar. Wie dat uit het oog verliest en alles leest als een doorlopend verhaal, zal teleurgesteld worden. Onder elk stukje “ik” staat een geboortedatum, het moment waarop het Jan bezighield.
20,99
Voorkant cover

Heer van de Oogst Geboorte en vorming van Gods volk Israël, tot zegen van alle geslachten op Aarde

Jan van Lier

Miljarden jaren na de oerknal, zo’n vijf miljard jaar na de geboorte van ons zonnestelsel, ongeveer drie miljoen jaar na het ontstaan van de mensheid, een kleine tweeduizend jaar vóór onze jaartelling, bezoekt de voor ons onbereikbare God een bejaarde man in het Midden-Oosten. Een mens, vanaf duizend meter hoogte nauwelijks waar te nemen, levend op een planeet die onherkenbaar opgaat in miljarden maal miljarden sterren en planeten, wordt voorwerp van Gods keuze. In een taal en op een wijze, geheel aangepast aan de omgeving en het bevattingsvermogen van deze mens, richt de grote en onbekende God het woord tot Abram. Hij bouwt een relatie met hem op en gaat een verbond met hem aan. Het zal Abrams leven ingrijpend veranderen. Waarom Abram? Er waren toch talloze mensen die gekozen hadden kunnen worden? Op dat punt blijft God de onkenbare en ondoorgrondelijke. We zullen ‘het waarom’ van deze keuze nooit weten.

Dan start God de grootste reddingsoperatie uit de geschiedenis. Dit boek gaat over de eerste fase: De geboorte en vorming van Gods uitverkoren volk Israël, tot zegen van alle geslachten op aarde.
23,50
Voorkant cover

Jezus, zoon van God en Maria Doe maar wat Hij je zal zeggen

Jan van Lier

Dit boek is de weergave van hetgeen bij de auteur kwam bovendrijven, toen hij Gods Openbaring ging lezen vanuit de achtergrond: Gods Boodschap aan ons maakt deel uit van onze geschiedenis.
Uw ervaringen, kunnen anders zijn. Ieder mens is uniek. Gelijke belevingen kunnen bij iedereen weer anders binnenkomen.
Ouders beminnen elk van hun kinderen, maar deze ervaren het niet allen op dezelfde manier. Dat geldt ook voor het lezen van Gods Openbaring.
Misschien herkent u de ervaringen van de auteur; misschien zegt u: ‘Hoe komt hij erbij!’ Samen delen kan ons rijker maken en met elkaar verbinden. Jan van Lier probeert met dit boek zijn beleving te delen en nodigt ook u hiertoe uit.


18,99