Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Baarmoeder Aarde
Gods Vierdaagse naar zijn Via Gladiola

Auteur

Jan van Lier. Lic. Theol.

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Als baby’s geboren worden, zijn we blij en ontroerd. Ze verlaten de baarmoeder en wij omhelzen hen. Ze delen ons leven en wij mogen hen als kleine tochtgenootjes begeleiden. Wanneer ze ons na jaren van samenzijn verlaten, komen de tranen. We voelen ons alleen en verlaten. We noemen het ‘sterven’; bijna dezelfde letters als ‘vertrekken’. Is sterven de afrit naar het niets? Er zijn mensen die dit zo zien en ervaren. Anderen, waarschijnlijk de meerderheid, kunnen hier niet mee leven. Sterven is voor hen niet de afrit naar het niets, maar de oprit, de geboorte naar een volgend traject van ons onsterfelijke bestaan. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ons bewustzijn in bepaalde omstandigheden ook blijft functioneren tijdens een hersendood situatie. Men noemt dat een ‘Nabij de dood Ervaring’, (N.D.E.) Onzin? Wetenschappelijke dromerij? Dat wordt soms wel beweerd, maar daarmee is de onmogelijkheid ervan niet aangetoond. Er zijn overeenkomsten tussen de eigenschappen van ons bestaan in de baarmoeder en ons verblijf op deze Aarde. Het verblijf in de baarmoeder bepaalt of het kind gaaf en gezond wordt geboren. Op gelijke wijze is ons verblijf op Aarde bepalend voor het leven in het traject daarna. Vandaar dat we spreken van ‘Baarmoeder Aarde’ en ‘vierdaagse naar de Via Gladiola’. Onmogelijke opvatting?
Wetenschap en Openbaring zijn de kanalen, om het te onderzoeken. Wat let ons? In dit boek doen we een poging.

Over de auteur

Jan van Lier (1932) woont in Haaren (N.Br). Hij is geboren en opgegroeid in het Veluwse Barneveld. Op zijn vijftiende ging hij naar het kleinseminarie van de Paters Spiritijnen in Weert. In 1960 is hij afgestudeerd aan de Theologische Faculteit van de universiteit in Fribourg (Zwitserland). De congregatie stuurde hem naar Brazilië om filosofielessen te geven aan seminaristen. In 1962 verliet hij de congregatie, maar bleef binnen de gemeenschap van katholieke gelovigen. Daarna volgde hij de sociale academie en ontwikkelde zich in het personeelswerk. Tot aan zijn pensioen werkte hij als hoofd 'personeel en organisatie' in twee internationale, in Nederland gevestigde bedrijven. Jan is getrouwd. Henny, zijn vrouw, is in 2019 overleden. Zij hebben twee kinderen en twee kleinkinderen. Uiteraard hebben zijn opleiding tot theoloog en de periode die hij doorbracht bij de Spiritijnen, hun bijdrage geleverd aan 'Baarmoeder Aarde'.

Productinformatie

ISBN
9789464312249 / 978-94-643-1224-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
100
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Geboren worden of sterven?
Als een baby’tje de baarmoeder verlaat zijn we blij, omdat er een mensje is geboren. Als diezelfde mens na jaren zijn lichaam verlaat, noemen we het sterven. We zijn verdrietig, voelen ons alleen, we hebben afscheid genomen. Waarom niet blij zijn, omdat een tochtgenoot is overgestapt naar het volgende traject van onze weg naar licht, warmte en groei?
Dit leven is geen zinloos bestaan in een vreemd land. Het is ons verblijf in Gods baarmoeder: de aarde. We groeien naar onze geboorte, als kind van God. Onzin? Typisch idee van gelovige mensen? Vruchten van goede fantasie? De bedoeling van dit boek is om daar vanuit geloof én wetenschap even bij stil te staan.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek