Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Boekendromer
Zinnige verhalen voor een stil moment

Auteur

Henk van Oort

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In deze bundel laat de auteur zien dat verhalen iets wezenlijks kunnen toevoegen aan de dagelijkse werkelijkheid. De omvangrijke beeldenwereld die in de verhalen wordt opgeroepen dringt dieper door tot de menselijke ziel dan woorden zouden kunnen doen. Ook hier geldt: Lees maar, er staat méér dan er staat!

'Ogenschijnlijk eenvoudige gebeurtenissen uit het leven van de schrijver vormen de omlijsting van deze bijzondere verhalen waarin de lezer langzaam, maar trefzeker, wordt meegenomen naar een diepere laag die ieder mens in zich draagt.'

- Pim van Lommel - cardioloog, auteur van 'Eindeloos bewustzijn'

'Deze verhalenbundel: een troostrijke ontdekkingsreis als een aai over de bol.'

- Wies van Tilburg - orthopedagoog, mediator

Over de auteur

Verhalen zijn in het leven van Henk van Oort (geb.1943) altijd belangrijk geweest. Na een loopbaan in diverse vormen van onderwijs, waarbij het vertellen van verhalen een belangrijke rol speelde, treedt hij tegenwoordig op als verhalenverteller en schrijft hij poëzie. Tijdens zijn contacten met internationale groepen leraren werd het hem duidelijk dat echte verhalen universele elementen bevatten die door elk volk, elke cultuur worden begrepen. Deze vaak oeroude metaforen spelen een grote rol voor een beter begrip van het verschijnsel mens.
Tijdens zijn vele ontmoetingen met kinderen zowel als met volwassenen in alle mogelijke lessituaties speelde het vertellen van verhalen een belangrijke rol. Zonder al deze ontmoetingen zouden de verhalen in deze bundel niet tot stand gekomen zijn. Met name het kleine kind heeft de auteur getoond dat een spontane reactie op een gegeven situatie kan leiden tot een nieuw inzicht. Henk van Oort is gehuwd en de vader van drie intussen volwassen kinderen en van vier kleinkinderen. Hij woont en werkt in Bergen N.H.

Productinformatie

ISBN
9789464312409 / 978-94-643-1240-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Ah, dag lezer, leuk dat je aan dit verhaal begonnen bent. We zijn met z'n tweeën zoals je merkt. Niemand leest mee over onze schouders en niemand weet wat we ervaren bij deze ontmoeting. Ga er maar eens goed voor zitten. Nu kan ik, Alexander, met je delen wat laatst in mij opkwam al lopend op het strand, optornend tegen een stevige zuidwesten wind. Zo helemaal alleen met de golven en hier en daar een zeemeeuw of een strandloper, realiseerde ik mij opeens dat ik weliswaar de enige mens was te midden van deze indrukwekkende natuur, maar dat ik toch het gevoel had omgeven te zijn door een warme wolk die mij bij elke stap vergezelde. Een wolk die zich van de storm niets aantrok, helemaal niets. Een wolk die zich perfect om mijn lichaam plooide en mij in zekere zin ook nog beschermde tegen de voortrazende storm. Spontaan begon ik te zingen, recht tegen de wind in en daar is wel even kracht voor nodig. De melodie die uit mijn lijf te voorschijn kwam had iets weg van een half-verwaaide oproep, een wake-up call die mijn bewustzijn blijkbaar wilde leiden naar een vroegere periode in mijn leven. Ik stopte met zingen en opeens was ik weer kind en voelde ik de warmte van mijn ouderlijk huis om mij heen. Ik voelde de warmte waarin ik was grootgebracht als een kompas dat alleen de goede kant op kon wijzen. Ik kan je vertellen, beste lezer, dat met elke stap een spoor van dankbaarheid werd achtergelaten in het vochtige zand. Wat zou er toch gebeurd zijn als die voedende warmte, die tijdelijke, maar essentiële omhulling, er niet geweest was? Even hield ik mijn pas in om naar de woedende golven te kijken die schuil ging onder dikke lagen zeeschuim. De vlokken vlogen in het rond. Totaal alleen op het strand en de lucht boven zee kleurde dreigend zwart.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek