Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Ondernemen is een werkwoord
Een boek met adviezen voor beginnende en doorgewinterde ondernemers

Auteur

Hans Cats

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Iedere ondernemer zit op dit boek te wachten, zelfs als ze dit nog niet weten! De boodschap wordt aan de hand van tegeltjeswijsheden overgebracht. Bij elke wijsheid is een uitleg of een anekdote. Voor de lezer ontstaat een beeld van hoe de uitspraak praktisch toe te passen is. Bovendien zorgen de illustraties voor de nodige dosis humor. Deze vaste formule, waarbij de uitspraken ook nog eens zijn verdeeld in thema’s, maakt dat je als ondernemer steeds kunt uitzoeken wat jij op dat moment kunt gebruiken. En het mooie is: met zoveel wijsheden is dit boek geschikt voor jonge, maar ook doorgewinterde ondernemers.

Over de auteur

Hans Cats (1955), heeft zijn leven lang zaken gedaan. Eerst tien jaar als inkoper bij Fokker Aircraft. Daarna tien jaar als verkoper van bedrijfstelefooncentrales aan de grootzakelijke markt. In 1998 begon hij een internationale groothandel voor hergebruik van bedrijfstelecomapparatuur. Daar wist hij twintig jaar lang het beste van inkoop en verkoop te verenigen tot hij zijn bedrijf verkocht. Al met al heeft hij veertig jaar aan onderhandelingstafels gezeten om overeenkomsten te sluiten. Sinds 2010 is hij als vrijwilliger aan de Stichting Ondernemersklankbord verbonden. Daar heeft hij nu al zo’n honderd ondernemers belangeloos bijgestaan. samen met hen zoekt hij naar de juiste weg voor hun onderneming en adviseert hij bij de uitdagingen die zij onderweg tegenkomen.

Productinformatie

ISBN
9789464312416 / 978-94-643-1241-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
154
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

De weg naar een eigen bedrijf ontstaat meestal vanuit een passie en je voelt dat je iets met die passie wilt doen voor eigen rekening en risico. Om dat te kunnen realiseren moet je iets weten (kennis hebben) of iets kunnen (een vaardigheid hebben) en misschien wel allebei. De laatste stap naar het begin van een onderneming is doen! En dat is vaak het moeilijkst. Veel mensen blijven hangen in mooie voornemens en schuiven actie naar de toekomst. Tijd verstrijkt en als er zich geen externe omstandigheid voordoet als ontslag of ander van buitenkomend onheil, blijven veel potentiële ondernemers in de dagelijkse tredmolen van loondienst tot aan hun pensioen.

Ook ik liep al een tijd rond met het verlangen om een eigen onderneming te starten. Toen zich een gelegenheid voordeed heb ik de stap gezet en mijn uitstekend betaalde baan opgezegd. Ik leverde mijn dure leaseauto in, schreef me in bij de Kamer van Koophandel en zette mijn spaargeld op een zakelijke rekening. Van de een op andere dag was ik ondernemer, zonder enige ervaring in ondernemen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek