Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Spinsels en bruggetjes
Door de ogen van Nathalie

Auteur

Nathalie van den Heuvel

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (3 reviews )
Prijs
17 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

SPINSELS EN BRUGGETJES zijn gebundelde columns over Nijmegen, gezien door de ogen van Nathalie. Ook bekend bij de lezers van Nieuws uit Nijmegen, het grootste online platform in Nijmegen en wijde omgeving. Op ludieke wijze beschrijft zij haar talrijke ervaringen in de Keizerstad, zowel als voormalig student en ook als huidige inwoner. Hierbij passeren vele bekende plekken, evenals emoties de revue. Een feest van herkenning voor het Nijmegenminnende lezerspubliek, maar ook interessant voor eenieder die de oudste stad van Nederland beter wil leren kennen buiten de geijkte reisgids om.

Over de auteur

NATHALIE VAN DEN HEUVEL (1976) is bij geboorte een Liemers meisje, maar het kan niet anders dan dat zij in een vorig leven een echte Nijmeegse moet zijn geweest. Nijmegen is namelijk de enige plek waar zij zich werkelijk thuis voelt. Dit gevoel begon zich te manifesteren toen zij eind jaren negentig van de vorige eeuw Engels ging studeren aan de lerarenopleiding in Nijmegen. Jaren later vestigde ze zich er permanent en is zich toen pas echt gaan verdiepen in de stad die haar zoveel vreugde brengt. Haar maandelijkse column stelt haar telkens in de gelegenheid zich te blijven verwonderen tijdens de historische ontdekkingsreisjes die zij maakt binnen de stadsgrenzen van haar geliefde Nijmegen.

Productinformatie

ISBN
9789464312461 / 978-94-643-1246-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
92
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Nog geen half jaar geleden was de enige associatie die ik met Corona had de gedachte aan een licht Mexicaans biertje, vaak gedronken met een citroentje in de hals. Inmiddels is mijn associatie COVID-19, 1,5 meter, intelligente lockdown en ‘flatten the curve’. Ondanks dat de weersomstandigheden zich geweldig voor deze dorstlesser lenen, moet ik er momenteel niks van weten en velen met mij. Een week geleden heeft de producent van het biermerk Corona dan ook de marketing en productie ervan gestaakt.

Hoe negatieve associatie voor impopulariteit kan zorgen, bewees Youp van ’t Hek eind jaren ‘80 tijdens zijn allereerste oudejaarsconference, die legendarisch bleek toen hij het alcoholarme Buckler bier het land uit ‘lulde’. Ineens stond dit bier symbool voor vertrutting en burgerlijkheid, en zette Youp, geheel onbedoeld, Bucklers ondergang in. Dat anno nu alcoholarm en zelfs alcoholvrij bier enorm aan populariteit heeft gewonnen, had onze Youp toen niet kunnen vermoeden.

Wat hij eveneens niet kon vermoeden, was dat hij geveld zou worden door het coronavirus. Gelukkig is hij volgens de laatste berichten aan de beterende hand. Wanneer hij eenmaal hersteld is, zou ik hem dan ook willen vragen in de reprise te gaan. Met een speciale zomerconference, waarin hij doelbewust korte metten maakt met dat verdomde virus: ‘Corona, dat kent u. Dat is dat nieuwe griepvirus, dat kent u wel, hè? Coronavirussen, dáár heb ik nou een hekel aan. Corona. Rot toch op, jongen! Ga weg, gek!’

Helaas zal Marco kunnen beamen dat de meeste dromen bedrog zijn en dat bovenstaande fantasie toch niets zal uithalen. We zullen met z’n allen geduldig moeten wachten op een vaccin dat het virus mede zal doen uitdoven. Tot die tijd zullen we intelligent thuis moeten zitten terwijl de vrijheid soms lonkt als nooit tevoren. Dan smacht ik onder meer naar de pauzesurveillance in een volle schoolkantine en naar het centrum van Nijmegen waar het achteloos winkelende publiek als leprapatiënten tegen me aan botst. Dan smacht ik naar normaal.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Tina van Eijsbergen op 16-05-2021
Wat een heerlijke verzameling van korte gedachten en verhalen, die niet alleen de oppervlakte van een plek of ontmoeting raakt maar geeft ook stof tot nadenken. Een aantal verhalen zetten mij zelfs aan tot eigen onderzoek naar het onderwerp van het verhaal. Dat wil toch iedere schrijver... haar verhaal datdoorwerkt bij een ander?
Well done, Nathalie!
door Paul Baken op 19-05-2021
Wat een prachtige verhalen over Nijmegen. Met de nodige zelfspot geschreven. Een must voor iedere Nijmegenaar. Nathalie, ik heb er van genoten .
door Dennis Albers op 18-07-2021
Leuk boekje met zeer herkenbare zaken die inspelen op de actualiteit. Dit met name voor de Nijmegenaar. Door de korte verhalen en schrijfstijl ideaal om mee te nemen voor een vakantie of om cadeau te geven.