Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bockenkop Hemelsveld
Zonder hulp uit het heden, sterven ze als bokkenrijders in het verleden

Auteur

Helmuth Verschuren

Uitvoering
Hardcover
Prijs
27 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een dag krijgt Jop de schrik van zijn leven als zijn vader doodleuk meedeelt dat hij zijn droombaan heeft gevonden en het gezin daarom gaat verhuizen van Breda (NL) naar landgoed Hemelsveld in Alken (BE).
Jop is laaiend. Zeker omdat hij daardoor zijn boezemvrienden Tim, Lucas en vooral Lenneke niet meer zal zien. Bij een wandeling over het landgoed vindt Jop een metalen bokkenkop en krijgt hij diezelfde nacht bezoek van duistere bokkenrijders-geesten.
Wanneer zijn vrienden op het landgoed komen logeren, besluiten ze samen op onderzoek uit te gaan. Tijdens hun zoektocht ondervinden Jop en Lenneke onbedoeld de functie van de bokkenkop en komen ze oog in oog te staan met de drossaard die een groot geheim met zich meedraagt.
Zal de man echt tot het uiterste gaan om te voorkomen dat de vriendengroep hem zal verraden?

Vakjurygenomineerde
fictie
boek●goud 2020

Over de auteur

Helmuth Verschuren (1962) is geboren in Breda. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als zelfstandig technical writer/illustrator. In zijn vrije tijd is hij graag creatief bezig met tekenen en schilderen. Het schrijven van een boek stond al heel lang op zijn bucketlist. Tijdens een vakantie bezocht het gezin een middeleeuwse markt, kreeg Helmuth de metalen bokkenkop in handen en zagen zijn ideeën voor zijn roman “Bockenkop Hemelsveld’ voor het eerst het levenslicht.

Productinformatie

ISBN
9789464312843 / 978-94-643-1284-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
242
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

In een flits heeft de zwartglazige kerel echter het raam bereikt, grijpt deze vast en schreeuwt naar zijn bok: 'Adad terug!'
Woest zet het beest zich schrap en begint zwevend in de lucht naar achter te lopen.
Dapper probeert Jop weerstand te bieden, maar voelt dat zijn bezwete vingertoppen de grip op het pas geverfde houtwerk beginnen te verliezen.
'Geef het maar op!' snauwt de man. Hij graait naar de dolk in zijn broekriem, steekt deze behendig in de smalle raamopening en wrikt de hendel moeiteloos los.
Pap en mam! Ik moet ze waarschuwen, denkt Jop en haalt diep adem om zo hard mogelijk om hulp te roepen. Maar hoe hij het ook probeert, geen enkel geluid krijgt hij uitgestoten. Het lijkt wel of twee handen zijn gortdroge keel dichtknijpen.
'Hier komen. Nu!' Met brute kracht maait de woesteling de spullen op de vensterbank in het rond.
Zonder de man ook maar één seconde uit het oog te verliezen, tast Jop om zich heen op zoek naar een voorwerp om zich te verdedigen. Hij grijpt een dik boek stevig vast en gooit deze welgericht naar de gemaskerde - die onbehouwen zwaaiend met zijn dolk - via het raam naar binnen klimt.
In een reflex bukt de kerel, wordt zijn masker afgeslingerd en vliegt het boek - dwars door het hoofd van de man heen - het raam uit.
In blinde paniek vlucht Jop achterwaarts bij zijn aanvaller vandaan, vergeet waar de dozen staan die nog uitgepakt moeten worden, struikelt over één van hen en klapt hard met zijn hoofd op het nachtkastje. Met een hels kabaal storten zowel Jop als het kastje neer op de planken vloer.
In de hevig rondtollende kamer ziet Jop vaag hoe een grote schim over hem heen buigt en een hand naar hem uitsteekt.
Buiten roept een uil. Abrupt blijft de hand in de lucht steken.
'Verdomme, niet nu!' vloekt de gedaante, draait zich razendsnel om en ontsnapt door het openstaande raam.
Hevig trillend brengt Jop zijn hand naar zijn voorhoofd, voelt het warme bloed langs zijn vingers stromen en verliest het bewustzijn.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek