Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Iedereen is een sukkel en ik al helemaal
Een veel te openhartig verhaal over mijn zoektocht naar gezondheid en geluk

Auteur

Megan Van Wees

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Je bent een sukkel. 

Dat is waarschijnlijk niet leuk om te horen, maar geen zorgen, in dit boek zal ik vertellen waarom het helemaal niet erg is. We zijn allemaal sukkels en ik ben misschien wel de grootste van allemaal. Ik ben al jaren op zoek naar de oplossing om me gezond en gelukkig te voelen. Ik heb allerlei verschillende therapieën geprobeerd en een flinke stapel zelfhulpboeken gelezen, maar tot nu toe heeft nog niets geholpen. In dit boek vertel ik (wellicht te) openhartig over mijn zoektocht en probeer ik je vooral te vermaken met mijn leed want wat is nou leuker dan het lijden van anderen? En gelukkig is er genoeg leed in de wereld want iedereen is een sukkel. En ik al helemaal.

Over de auteur

Megan van Wees (1993) heeft meer weke delen dan een kwal en huilt om reclames met dieren erin. Door haar vele allergieën en haar moeite met het leven in het algemeen, heeft ze het niet altijd even makkelijk. Ze probeert het op te leuken met haar lieve vriendin, mooie muziek, leuke films, lactosevrije chocomel en schrijven over haar tekortkomingen. Soms lukt dat prima maar op andere dagen heeft ze daar echt heel veel hamburgers bij nodig. Ze probeert door middel van een goede dosis zelfspot de wereld een iets draaglijkere plek te maken. En als je haar de kans geeft, kan ze die misschien ook net iets leuker maken voor jou.

Productinformatie

ISBN
9789464313284 / 978-94-643-1328-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-04-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
144
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Er zijn tegenwoordig heel veel boeken die gericht zijn op het verbeteren van je slechte eigenschappen en het optimaliseren van je leven. Denk bijvoorbeeld aan de populaire boeken Spark Joy van Marie Kondo (“een geïllustreerde masterclass in de kunst van het opruimen”), Mind Gym van Wouter de Jong (“in twaalf weken meer focus, rust en energie”) en Eat that Frog van Brian Tracy (“dé methode om te stoppen met uitstellen en super productief te worden”). Ik ben dol op boekenwinkels en bibliotheken, dus ik ga er regelmatig bij een naar binnen en daar zie ik steeds meer van dit soort boeken liggen. Ik denk dat het in principe positief is dat mensen zich blijkbaar graag willen ontwikkelen en dat er zoveel boeken over worden geschreven (ik lees zelf ook graag boeken uit deze categorie), maar ik weet niet of het uiteindelijk echt verschil maakt. Ik denk namelijk dat alle mensen sukkels zijn. Sommige van ons kunnen iets beter dan anderen verbergen dat ze sukkels zijn en je kunt natuurlijk je hele huis opruimen volgens de regels van Marie Kondo of zorgen dat je een lastig project wat effectiever kan aanpakken door Eat That Frog te lezen (of je leest het boek en bent daarna nog steeds niet productief, zoals ik (wat overigens aan mij ligt en niet aan het boek)), maar dat verandert volgens mij niets aan het feit dat we allemaal sukkels zijn. Ook als we een hele berg problemen hebben getackeld, komt er altijd wel weer iets nieuws waar we als mens tegenaan lopen. Laat ik trouwens meteen van dit moment gebruik maken om iets op te helderen wat anders misschien een vervelend misverstand zou kunnen worden: ik vind het helemaal niet erg dat we allemaal sukkels zijn. Sterker nog, ik vind het een zeer geruststellende gedachte. Niets biedt mij meer troost dan de gedachte dat we als gehele mensheid een beetje mislukt zijn.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek