Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Parels tussen het slijk
Verslag van een examenjaar op een school voor speciaal onderwijs

Auteur

Len Karstens

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In Parels tussen het slijk voert de hoofdpersoon een strijd om zich staande te houden op het Blijberg College, een middelbare school voor het speciaal onderwijs. Het is een school waar chaos aan de orde van de dag is en waar het verloop onder de leraren groot is. Centraal staat een jongen die geconfronteerd wordt met een corrupt schoolsysteem, labiele medeleerlingen en ongekwalificeerde docenten. Op weg naar zijn examens krijgt hij te maken met frustraties, tegenslagen en incidenten. Hij wil eigenlijk van school af, maar tegelijkertijd wil hij ook zijn diploma halen. Met de steun van enkele schoolvrienden en vooral zijn mentor probeert hij er toch het beste van te maken.

Over de auteur

Gedreven door zijn passie voor literatuur debuteert Len Karstens (2000), geboren in Zaandam, met Parels tussen het slijk. In dit boek schetst hij een realistisch beeld over de misstanden op het speciaal onderwijs. De middelbare school die wordt beschreven zou een veilige haven voor hulpbehoevende kinderen moeten zijn, maar de werkelijkheid is vaak anders.

Productinformatie

ISBN
9789464314366 / 978-94-643-1436-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-05-2021
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
184
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Mijn eerste gesprek van het jaar verliep drastisch anders dan ik had gehoopt.
Ik had hem van een afstand al zien zitten onder het afdak van het fietsenhok. Het was een jongen van rond mijn leeftijd, met haar zo blauw dat ik even dacht dat het een pruik was. Het verven van je haar was onder leerlingen erg populair geworden het afgelopen jaar. Mijn vermoeden is dat veel van de leerlingen dat doen om zichzelf te onderscheiden van de rest van hun leeftijdsgenoten. Een soort eigen uitstraling creëren die anderen moet gaan vertellen dat jij wel degelijk over een unieke persoonlijkheid beschikt. Dit verschijnsel heeft echter ook een uitermate komisch effect als gevolg gehad. Het aantal blauwharige leerlingen was vorig jaar namelijk zo groot geworden dat er op een gegeven moment geen sprake meer was van een klein groepje aan excentriekelingen. De blauwharige leerlingen waren ineens in de meerderheid; iets wat velen van hen ongetwijfeld als vervelend zullen hebben ervaren. Mijn vermoeden is dan ook dat het blauwe haar binnen de kortste keren zal veranderen in groen en groen vervolgens weer in rood. Een niet te doorbreken cyclus op zoek naar identiteit.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Aster op 19-12-2021
Fantastisch boek! Ik heb het gisteren in mijn postvak gevonden en in één ruk uitgelezen. Ik kan me mijn tijd op het Blijberg goed herinneren, al wou ik dat dat anders was. Len heeft werkelijk de school precies uitgebeeld zoals die is. Ik heb wel een paar tranen weggepinkt tijdens het lezen. Wat een prachtig debuut!
door G.Visser op 11-07-2021
Boeiend vanaf het eerste hoofdstuk en met scherpe humor beschreven. Lees je in 1 adem uit.
door Alexandra op 29-06-2021
Trots en hoe mooi geschreven. Veel humor maar vooral de harde realiteit.
door Frits Ruhland op 26-05-2021
vandaag Len zijn boek ontvangen, wat een verfrissend verhaal en dan zijn we nog maar net begonnen met lezen. En een constante glimlach op ons gezicht.