Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Gaat Romeinen 7 over mij?

Auteur

Ton de Ruiter

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

'Verbazend en verrassend’

In Romeinen 7 tekent Paulus zichzelf als een machteloze zondaar. De vraag is: ervaart hij dit als gelovige? Kenmerkt dit christenen? Of hoort een bevrijd, nieuw en overwinnend leven juist bij hen?

Het is verbazend wat veel theologen over Romeinen 7 zeggen. Luisterend en wegend ontdekken we een vals dilemma dat voor onduidelijkheid en verwarring zorgt. Dit inzicht leidt naar een bevredigende uitleg met een verrassend helder antwoord op de eeuwenoude kwestie.

Dit boek geeft nieuw zicht op Paulus en op de kracht van heel de Romeinenbrief.

Over de auteur

Na zijn theologiestudie in Kampen (Broederweg) was Ton de Ruiter 26 jaar predikant. Dat de christenheid in ons land zwakker en kleiner wordt bracht hem tot zelfbeproeving: ligt de oorzaak misschien bij onszelf, in de boodschap die wij verkondigen? Is die werkelijk Bijbels? Daarover schreef hij al eerder twee boeken: ‘De hartkwaal van de kerken’ (Hoe kunnen bleke kerk[led]en weer kleur krijgen?) en ‘Jezus in ons’ (Een andere kijk op verzoening).
In dit derde boek vraagt hij onze aandacht weer voor een kernzaak.

Productinformatie

ISBN
9789464314397 / 978-94-643-1439-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-05-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
106
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Er zijn meer Bijbelgedeelten die verschillend uitgelegd worden, maar bij dit gedeelte heeft het ingrijpende gevolgen. Het veroorzaakt onder protestanten verschillen die onoverbrugbaar lijken. Dit blijkt onder andere in het boekje ‘Gereformeerden en Evangelischen’ dat de Gereformeerde dr. Jan Hoek en de Evangelische dr. Willem Ouweneel samen schreven in 2011. Ze zijn het over heel veel eens, maar over de uitleg van Romeinen 7 niet. En ook onder Gereformeerden veroorzaakt het verschil van mening over dit Bijbelgedeelte grote verschillen.
Het genoemde boekje van deze twee theologen las ik een tijdje geleden nog eens en het stelde mij weer voor de spannende vraag: is de Bijbel zó onduidelijk? Het gaat hier niet om iets kleins, maar om de vraag 'Wat kenmerkt een christen?' Is de boodschap van de Bijbel onhelder over zó’n belangrijk punt? Deze knellende vraag drong me om hier nog eens opnieuw studie van te maken. Zowel de studie als de uitkomst verrasten me.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek