Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Jonkvrouw achter de schillenkar

Auteur

Agnes van den Bergh

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mijn verhaal is heus niet uniek. Soms was het moeilijk om situaties te ontrafelen of deze toe te vertrouwen aan het papier. Wel wil ik eenieder die dit verhaal leest, meegeven hoe belangrijk het is om iemand te hebben of te zoeken om mee te praten over eventuele problemen, maar ook om je emoties mee te delen. Want hoe verdrietig je soms ook bent, er zal altijd een morgen komen dat de zon voor jou gaat schijnen, en dan verschijnt er ook weer een glimlach op je gezicht.
Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen en kleinkinderen zich bewust worden van het feit, dat er zich in het leven van hun ouders en grootouders veel heeft afgespeeld wat nooit echt besproken is of voor hen bekend is geworden.
Niets is vanzelfsprekend, al leven we in vrede, vrijheid en in goede harmonie.
En ook vandaag de dag is het soms moeilijk om alle nieuwe ontwikkelingen bij te benen en de nieuwe dreigingen het hoofd te bieden.

Over de auteur

Eigenlijk ben ik er een van, van alles wat, met een haat-liefde verhouding met taal. De haat zat in de dyslexie waardoor het schrijven op zich soms een kwelling was, maar het heeft mij gevormd door altijd zoeken naar een passende hulp hierin. Met vallen en opstaan heb ik mijn weg in het leven weten te vinden. De stempel van dom zijn die aan mij kleefde door de taalachterstand heb ik ver achter mij gelaten. De liefde voor taal zit in de woorden, het weergeven van verhalen in verschillende vormen komen vaak door het visualiseren van beelden en de verhaallijn volgt dan vanzelf. Mijn gevoelige geest is daar een goed hulpmiddel bij geweest. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik een mensenmens ben, altijd geïnteresseerd in mensen. Toen ik 22 jaar was kreeg ik een cadeautje over handlijnkunde en dit was het echt. Zoeken en graven naar de betekenis van de lijnen in een mensenhand. Dat wetenschappelijke lag mij wel en twintig jaar geleden kwam ik in contact met een parapsycholoog die mij begeleiden en mij onder haar hoede nam.

Productinformatie

ISBN
9789464314786 / 978-94-643-1478-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-06-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
152
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De jeugd van de jonkvrouw

Mijn grootmoeder was een bijzondere vrouw, genaamd Agnes Hüfer, geboren op 17 juli 1882 in het dorp Hattingen in Duitsland. Ze huwde met Jan van Zadelhoff, die geboren was in Amsterdam.
Agnes had het in het begin van haar leven niet goed getroffen. Haar kinderjaren begonnen ronduit slecht. Haar moeder was getrouwd met een alcoholistische en gewelddadige man. Deze hanteerde regelmatig de stok of de zweep die hij op de rug van zijn vrouw neer liet komen als hem iets niet naar de zin was.
Op een zeer slechte dag was deze man in een dronken bui zo buiten zinnen geraakt, dat hij zijn vrouw halfdood had geslagen met de zweep. Dit deerde hem echter niet. Hij deed de deur achter zich dicht en liet moeder en kind voor dood achter.
Gelukkig alarmeerde het aanhoudende gejank van de hond de buren. Toen deze aangesneld kwamen, moet de schrik enorm groot zijn geweest zijn bij de aanblik van de zwaar toegetakelde vrouw. Snel werd er besloten om de hond voor de kar te spannen. Moeder en dochter werden, met hulp van enkele dorpelingen, vlug op de hondenkar gelegd. Niemand wist immers wanneer en in welke hoedanigheid hun kwelgeest huiswaarts zou keren. Het kleine meisje werd bij haar moeder op de kar gezet om zo snel mogelijk het dorp uit te kunnen komen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek