Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Samenzwering in Westerbork
Het verhaal van Leon Beek

Auteur

Paul Beek

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Ontdek in dit boek hoe een nazaat van een melamed (godsdienstonderwijzer), een majoor uit Amsterdam, gekozen wordt tot opvolger van de beruchte kampcommandant Gemmeker. Lees hoe zijn neven Nederland op de kop zetten met hun jazzachtige liedjes en hoe voor de hele familie de Bijenkorf centraal stond. Ook komt een link met Anne Frank naar voren, het meisje dat genoot van de boeken van Leons vrouw Cissy van Marxveldt. Een mix van feiten, muzikale optredens met helaas een tragisch einde voor alle hoofdpersonen.

Over de auteur

Paul Beek is geboren in Amsterdam zoals velen van de familie Beek. Is vrijwilliger in Nationaal Museum Oranjehotel in Scheveningen en het Mr. Visserhuis in Den Haag, een mix van geschiedenis en hulp aan de medemens. Hij is getrouwd sinds 1991 en heeft kinderen, vrouw en kinderen zijn ook de drijvende kracht achter zijn boeken.

Productinformatie

ISBN
9789464314847 / 978-94-643-1484-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-06-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
202
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Voor vrolijkheid zorgden de populaire Johnny en Jones en dit is hun wel toevertrouwd. Dit duo heeft tal van originele invallen, die zij op een geheel persoonlijke wijze weten te brengen en waarmede zij, zoowel in de zaal als voor de mike, dadelijk het publiek voor zich innemen. En wanneer zij dan ook nog à la Cab Calloway de ‘hey de hey’ aan het publiek geven en de ‘ho de ho’ terugvragen, dan is het hek heelemaal van den dam.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek