Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het kan ons allemaal gebeuren
Een hartstilstand en Bijna Dood Ervaring veranderde mijn leven

Auteur

Catja de Rijk

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In dit boek vertelt Catja over haar hartstilstand met als gevolg een indrukwekkende Bijna Dood Ervaring (BDE). Deze gebeurtenis heeft haar leven op een positieve manier veranderd en verrijkt met een versterkte hooggevoeligheid en de ontwikkeling van een spirituele gave. Zij wil dat het ervaren van een BDE bespreekbaar wordt gemaakt omdat er wereldwijd nog teveel mensen zijn die een BDE doormaken en denken dat zij gek geworden zijn. Zij helpt mensen om te leven in die onvoorwaardelijke liefde die Catja tijdens haar BDE heeft ervaren. Catja beschouwt haar BDE als het allermooiste cadeau wat zij ooit heeft mogen ontvangen.

Over de auteur

Catja de Rijk woont in Kudelstaart, is getrouwd met Ruud en heeft twee zonen. Sinds 2019 is zij de trotse oma van drie kleinkinderen. Een hartstilstand met Bijna Dood Ervaring (BDE) is een grote verandering geweest in het leven van Catja. Haar BDE is het allermooiste geschenk wat zij ooit heeft mogen ontvangen. De indrukwekkende rust en onvoorwaardelijke liefde die zij heeft ervaren in de welbekende kleurrijke tunnel is groots. Haar hooggevoeligheid en spirituele gave is hierdoor enorm versterkt. Inmiddels helpt ze mensen als spiritueel coach en leeft ze in die onvoorwaardelijk grootse liefde die zij heeft mogen ervaren voordat zij werd gereanimeerd. Dit is de taak waarvoor ze is teruggestuurd; het overbrengen van die liefde.

Productinformatie

ISBN
9789464314960 / 978-94-643-1496-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-06-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
162
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Mijn lichaam kroop in elkaar, er gebeurde een aantal dingen tegelijk. Voor mijn gevoel gingen alle alarmbellen af die maar af konden gaan op de operatiekamer. Ook heb ik de paniek gezien en gevoeld bij het verplegend personeel en ook bij de arts. Iedereen kwam in beweging. Ikzelf kon niets meer doen dan alles laten gebeuren. Ik voelde een extreme pijn op mijn borst die ik nog nooit zo erg had ervaren, ik merkte ook dat de kracht uit mijn benen en armen wegvloeide. Het begon via mijn tenen en kroop omhoog tot ik totaal het gevoel kwijt was in mijn benen. Direct daarna begon de kracht vanuit mijn vingers en handen weg te trekken, zo uit mijn armen en ook uit mijn bovenlichaam. De pijn op mijn borst verdween en er kwam een ongelooflijke mooie rust over mij heen. Ik was niet in paniek en voelde een totale overgave en rust. Dit was een fijn gevoel en ik dacht; dit was het dan, het is goed zo. Dit waren mijn laatste gedachten. Later heb ik het zo bizar gevonden dat ik op dat moment niet aan mijn dierbaren heb gedacht. Er was alleen maar een ongelooflijke rust om mij heen. Natuurlijk had ik hier wel eens over nagedacht. Dan vroeg ik mijzelf af: Hoe zal het moment zijn als ik overga naar die andere wereld? Nou, door deze ervaring heb ik hier antwoord op gekregen. Heel kort, die heftige pijn op mijn borst was pijnlijk. Maar het heerlijke gevoel wat ik heb mogen ervaren tijdens het moment dat alle kracht uit mijn lichaam trok, blijft mij ontzettend bij en maakt dat ik totaal geen angst meer heb voor de dood.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Geschreven door Famke op 21-08-2022
Het boek van Catja is geweldig mooi en liefdevol maar vooral heel erg leerzaam. Bij vele mensen zal er veel herkenning zijn. Het boek is heel fijn geschreven en je kan de liefde voelen die er bij Catja en haar gezin is. Alles wat Catje Vertelt kan je zelf bijna voelen. Dit is een heel fijn en goed geschreven boek. Ik zal het iedereen aanraden. Ik geloof dat het boek jou kiest en niet andersom, je word er door getrokken, en als het je dan roept pak het met beide armen aan.
door marina op 06-07-2022
Prachtig boek! Ik werd zo gegrepen door haar bijzondere en openhartige verhaal dat ik dit boek in 1 dag heb uitgelezen. Heel prettige schrijfstijl, alsof ze je persoonlijk haar verhaal vertelde. Wat een enorme kracht heeft deze vrouw in al haar kwetsbaarheid. En hoe mooi ook als haar man en gezin haar steunden in deze, ook voor hen, heftige periode van ziek zijn, herstel en groei.
Voor mij persoonlijk ook stukjes herkenbaar maar vooral ook heel insipirerend. Geeft mij ook steun om door te gaan in mijn eigen zoektocht.
door Monte Magda op 08-09-2021
Met heel veel verwondering heb ik dit boek gelezen.
Ik bewonder de kracht en moed van deze vrouw, hoe zij telkens weer de kracht vind om door te zetten.
Ondanks haar vele medische problemen, blijft ze gelukkig . Haar echtgenoot is voor haar een grote steun die omringt haar met veel liefde samen met haar twee zonen . Heel aangrijpend is hoe zij haar BDE ondergaat en alle gevolgen die daaruit vloeien intens beleeft. Dit boek heeft bij mij een diepe indruk gemaakt. Iedereen zou dit moeten lezen .
door Françoise Vanhooff op 16-08-2021
Een aangrijpend verhaal over hoe zij ondanks alle ernstige gezondheidsproblemen telkens de mentale kracht vindt om weer uit die diepe put te krabbelen! Dit is ook deels te danken aan de liefdevolle steun van haar familie! Uiteindelijk gaat het niet alleen over de BDE en de gevolgen ervan, het is ook een levensles! Ik heb het in 2 dagen gelezen! Het leest heel vlot.
Het verhaal bijft nog lang nazinderen. Dankjewel Catja! Je bent een voorbeeld voor velen! Een aanrader!