Samenvatting
Over de auteur
Richard Oostwal is in 1933 geboren te Amsterdam. Vanaf 1967 woont hij in Apeldoorn. Heeft de Middelbare school gevolgd. Hij heeft veel gereisd; naast vele landen in Europa is hij ook in Indonesië, Verenigde Staten en in Canada geweest. Na 20 jaar in Ugchelen gewoond te hebben, is hij nu woonachtig in de Apeldoornse wijk De Maten. Zijn hobby’s zijn: filmen, fotograferen, tekenen, schrijven en werken met de computer. Hij heeft ruim 8 jaar eens per 2 weken de column “Om de Kei” verzorgd in “De Bron”, het kerk- en dorpsblad van Ugchelen. Hij is nog steeds lid van “Ugchelens Belang”. Daarnaast heeft hij veel te maken gehad met Canada. Meerdere jaren heeft hij meegeholpen gastgezinnen te vinden in Apeldoorn voor de jaarlijkse ontvangst van vele Canadese veteranen. Ook is hij goed gedocumenteerd in gebeurtenissen en monumenten van de 2e wereldoorlog in Apeldoorn. Hij heeft een boek geschreven “Terug naar Apeldoorn”(2019) waarvan de tweede druk eind 2020 is verschenen; een geromantiseerd verhaal van twee mensen in de jaren 1938-1995.
Productinformatie
- ISBN
- 9789464315073 / 978-94-643-1507-3
- Uitgeverij
- BoekXpress
- Verschijning
- 06-01-2021
- Taal
-
Nederlands
- Genre
- Verhalen
- Uitvoering
- Paperback
- Pagina's
- 130
- Formaat
- 20 x 20 cm
- Illustraties
- Ja
Inkijk
Reviews
Ook van deze auteur

Terug naar Apeldoorn
Richard P. Oostwal
In Terug naar Apeldoorn wordt op een klassieke manier twee totaal verschillende levens beschreven. Twee jonge mensen (Jan en Corry) worden ruw uit elkaar gedreven vanwege een geloofstraditie. Hun levensverhalen zijn twee werelden, die in niets op elkaar lijken. Via allerlei landen en steden beleven zij de liefde, verraad, trouw, dood en onvoorwaardelijke vriendschappen in oorlogstijd en drama daarna.Terug in Apeldoorn beleven beiden een heftige ontmoeting. De roman is een fictie, maar de feitelijke gebeurtenissen zijn alle door de schrijver zelf beleefd of uit de eerste hand vernomen.

Return to Apeldoorn
Richard P. Oostwal
The Dutch edition of this book was published in 2019, the year in which all over our country preparations were made for the 75th Commemoration and Celebration of the Liberation and the end of the Second World War. Unfortunately the worldwide corona pandemic forced us to cancel almost all the liberation events in 2020. However, in the Netherlands many organizations and private persons have been working for years to record the stories of the war-time generations in pictures and through the spoken and the written word for posterity: “Lest we forget!” And so did Richard Oostwal: his book fits in perfectly and with its mixture of fact and fiction and a surprising unravelment is worth reading.