Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De nomade

Auteur

J. Lemoine

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De nomade is een literaire roman over de grillen van de radeloosheid, verstikkende vooroordelen en geluk dat onmogelijk stand kan houden. 

Op het ogenblik dat haar vader het leven verliet en haar moeder de waanzin binnenliet, zat er voor Julie niets anders op dan een baan aan te nemen in het naburige dorp Lepotins. Het dorp is omgeven door heuvels en bossen die stevige windvlagen buiten houden, maar er tegelijk voor zorgen dat de inwoners sudderen in hun vastgeroeste levens en principes. Julie tracht het hoofd helder te houden, terwijl de last op haar schouders steeds zwaarder wordt.

Over de auteur

In februari 2021 schreef en illustreerde Joke Lemoine het prentenboek ‘Door mijn ogen’. Inspiratie voor verhalen vindt ze in de sporen die mensen nalaten, en in hetgeen dat aan het oog wil ontsnappen. ‘De nomade’ is haar eerste literaire roman.

Productinformatie

ISBN
9789464315172 / 978-94-643-1517-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-06-2021
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
116
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De hal is leeg. Hoge tonen van opgewonden verwelkomingen zijn opgelost in de zwaarte van de stilte. Julie zucht. Alles wat er zich het afgelopen uur heeft afgespeeld, valt samen in dit ene moment: het verleden dat zich niet meer laat terugvinden, het wazige heden dat als een metershoog doolhof boven haar uit torent en de dominant afwezige toekomst. De hoorn van de telefoon beeft in haar hand. Het snoer schudt fanatiek mee. Julie staart naar zichzelf, ze heeft geen keus. De telefoon bevindt zich op de consoletafel voor de spiegel en dat is wat spiegels nu eenmaal doen: je genadeloos toewerpen wat er voor hen staat. In dit geval zijn dat haren die om haar hoofd hangen als een uitgeleefde zwabber, kleurloze wangen en ogen waaronder het voorbije uur zware remsporen trok. Beneden: een uitgezakte jeans en verkreukt schort met vegen van andermans vuil. Haar 28 levensjaren lijken zich te hebben verdubbeld in slechts enkele luttele minuten. Elk greintje jeugdigheid is uitgewrongen en opgesopt. Verdwenen in de onderaardse gangen van de riolering. Julie herkent zichzelf niet meer. Ze trekt haar lippen strak en plooit ze in een lach.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Wilfried op 05-12-2021
Ik heb genoten, niet alleen van het verhaal, maar ook van de mooie woordconstructies en metaforen. Eerlijk, ik vond het geen gemakkelijk verhaal, het daagt u uit om linken en verbanden te leggen. Het verwacht van u als lezer dat je meewerkt aan het verhaal. Daarom ga ik, als het afgekoeld is, het nog eens lezen want ik heb het gevoel dat ik niet alles door had. Heerlijk.