Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Mandala's & Lava
Het Systemische Werkboek bij pre-, peri- en postnataal trauma en verlies

Auteur

Katrien Debevere

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (4 reviews )
Prijs
23 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Mandala’s & Lava is een boek over de vele “tegelijkertijden” waar je als mama en papa door gaat wanneer je te maken krijgt met pré-, peri- of postnataal verlies. Om je door deze veelheid heen te loodsen biedt het boek dan ook tegelijkertijd een ervaringsverhaal, als doe-stukken. Om tegelijkertijd rust en stilte in jezelf te ontwikkelen bij het inkleuren van je mandala’s en tegelijkertijd de moeilijkste vragen aan te kijken in die onderliggende lagen.
Dit boek is geschreven door en voor een mama en papa in deze nieuwe generatie die feilloos aanvoelt dat het tijd is om zowel het donker als het licht aan te kijken en te integreren. Bovenal voor de generatie die nog komt.

Over de auteur

Katrien Debevere kreeg in 2018 zelf het verdict te horen dat haar dochtertje niet levensvatbaar zou zijn na de geboorte. Gewapend met de inzichten over trauma en rouw kon ze haar proces als systemische coach aangaan en aankijken. Ze benoemt het zelf als hoe haar dochter vanuit haar dood haar lessen leerde over hoe zij als mama, als vrouw, het leven had te nemen. Voluit en in vrijheid. Sindsdien is dit het vertrekpunt voor de missie in haar werk en in haar trainingen. Wie zelf te maken krijgt in zijn of haar systeem met “het verloren kind” kan in dit verhaal en in haar werk alvast antwoorden vinden.

Productinformatie

ISBN
9789464315660 / 978-94-643-1566-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
08-07-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
254
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het verdict
21 februari 2018. Het verdict.
In die vreemde niet-zo-leuke stoel bij de gynaecoloog. De laatste orgaancontrole bij de 20-weken echo.
‘Uw dochtertje heeft een zware hartafwijking, waardoor ze na geboorte uit zichzelf niet levensvatbaar is.’
BAM!

Geen shortcuts
Zoals beloofd begin ik te verhalen. Een verhaal over de korte periode waarin mijn leven samenviel met dat van mijn dochter, Mila*. Een verhaal over trauma, over afscheid, over rituelen en boven alles, over liefde. Ik wou dat ik elke stap kon overslaan om direct tot de ervaringen van liefde te komen, maar zo is het leven niet. Zo werkt trauma niet. Voor niemand. En wat ik tegen mijn zin begin te begrijpen is dat net elke –vaak verschrikkelijke- tussenstap nodig is om te leren. De intensiteit, de diepte en de vele lagen van die liefde te leren zien en te leren bevatten. En dus, zoals bij elk verhaal, is er een begin. Niet noodzakelijk het begin, maar een begin. Ik start mijn verhaal met: het verdict.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Evy op 18-09-2021
Het boek gaat over zoveel meer dan alleen maar dat ene specifieke proces. Doorheen het hele verhaal is de rode draad (voor mij dan toch): iemand verliezen in verbinding. Het gaat over het rauwste van het rouwen. Over de wanhoop, het verdriet, de kwaadheid, en hoe oneindig dat allemaal lijkt. Het gaat over jezelf, en alles waar je je identiteit aan op hangt, even compleet verliezen. Maar ook over (ge)heel(d) zijn. Over die momenten waarop de zon terug mag schijnen en je terug thuis mag komen. Het gaat over verbinding zoeken en vinden. Over loslaten met alle liefde die je in je hebt, in al zijn donkere en lichte facetten.
door Christel op 04-11-2021
Een boek dat je in één ruk uitleest omdat het met zoveel emotie en puurheid geschreven is !
Hard , pijnlijk , kwaadheid,maar tegelijk ook zo mooi!!! Voor ieder die dit leest zal het gevoel anders zijn. Mooi verwoord door Katrien en de mandala's erbij geven een zalige heling voor je gedachten..je kan ze voor en na inkleuren wat een heerlijke rust geeft in je zelf .
door Caro op 11-11-2021
Ik was zeer aangegrepen door haar verhaal, haar zware trauma dat zij, samen met haar partner moest dragen.
Elk op hun manier.
Dit neerschrijven van de emotionele roalercoaster van hun ‘Verloren Kind’ is een verhaal dat weinig gedeeld wordt.
Het is een privilege die stilte in haar leven te mogen lezen.
Ze laat ons kijken in haar ziel, haar diep gekwetste ziel, zoekend naar manieren om de meest onmogelijke keuze in haar leven te dragen.
Ik mocht een levensecht verhaal lezen dat me enorm raakte. Het beschrijven van haar pijn, haar verdriet, haar verlies… het totaal machteloos ondergaan van de moeilijkste en pijnlijkste gebeurtenis in een leven.
Op een bewuste manier alle emoties voelen, doorvoelen, omarmen en een plaats geven.
Dit is een héél bijzonder boek.Een boek over overleven, over diep graven in je ziel, de gevolgen dragen van een onmogelijke keuze, schuldgevoel, heling…
Haar verhaal heeft me met verstomming geslagen…elk woord, elke zin voel je als lezer binnenkomen. Je voelt haar pijn, haar zoektocht naar haar diepe kern, haar essentie om dit te verwerken.
Het is het duiken in die donkerte om de sleutel te vinden dat haar hart kan openen en een vrij leven te kunnen leven naar het licht.
Leven vanuit haar hart.
Het hartverscheurende verlies van haar dochter heeft haar leren leven !
Het heeft haar liefde, harmonie en meer rust gegeven.
Het heeft haar gestimuleerd in haar persoonlijke ontwikkeling…de bagage uit haar verleden opgeruimd.
Haar hele neerschrijven is niet enkel haar verhaal maar biedt daarnaast ook een leidraad met inzichtsvragen en stilte momenten in het rouwproces van een nieuwe generatie ouders die door het donker dienen te gaan om opnieuw het licht te kunnen aanschouwen.
Haar verhaal van verbinding maakt je stil ✨


door Barbara op 02-02-2022
Katrien schrijft over één van de moeilijkste thema's waarmee een vrouw, een moeder, een ouder kan geconfronteerd worden.
Ze doet dit op een heel authentieke, open manier.
En hoewel het een heel persoonlijk verhaal is, een heel pijnlijk ook, geeft het op een veilige manier opening om ook naar eigen verwerkingsprocessen te gaan kijken .
De mandala's die kunnen ingekleurd worden geven ruimte om zelf tot stilstand te komen.
Het is niet alleen een 'lees'boek, het is ook een werkboek. De systemische vragen nodigen jou uit om echt in de diepte stil te staan bij wat systemisch kan aangekeken worden bij het verlies van een kind.

Een must-have voor mensen die te maken hebben met pre-, peri- en postnataal verlies (zowel op persoonlijk als professioneel niveau).