Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dagboek van een verlies
Je meest dierbare valt weg, wat nu?

Auteur

Sophie Rijpkema

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het verliezen van een dierbare is een gebeurtenis die diepe sporen nalaat in het leven van iedereen die achterblijft. Hoe kom je dit te boven en hoe pak je in vredesnaam je leven weer op? In dit boek laat de schrijfster u op een indringende en pakkende wijze delen in haar manier om hiermee om te gaan: het grote verlies, de wanhoop, de verwerking, de eenzaamheid, maar ook het licht aan het eind van de tunnel en de benodigde humor om haar levenslust weer terug te krijgen. Een boek met inhoud - treffend, soms verdrietig, maar zeker ook ruimte om te lachen. En wellicht een steun voor iedereen die in deze situatie zit of komt.

Over de auteur

Sophie Rijpkema ontmoette haar man Cor toen ze pas zestien jaar was. Het was al heel snel duidelijk dat zij voor elkaar bestemd waren. Op negentienjarige leeftijd trouwde ze haar droomprins en samen kregen ze twee kinderen, Dennis en Joke. Inmiddels is ze 69 jaar oud een een trotse oma van vijf kleinkinderen. Sophie heeft altijd een voorliefde gehad voor het schrijven van verhalen. In 2002 werd zij gevraagd door de Nederlandse Landmacht om een kinderboekje te schrijven voor de kleintjes waarvan papa of mama op uitzending werd gestuurd. Dit was een leuke uitdaging en binnen enkele weken verscheen het boekje Papa Muis gaat op Uitzending. Vervolgens blijft het even stil tot Sophie wat meer vrije tijd krijgt en haar collectie losse verhaaltjes over Oma Pukkel en Opa Houtebeen bundelt en aan een uitgeverij aanbiedt. Ook dit boekje verschijnt op de markt. Dan gebeurt het onverwachte en verliest zij haar steun en toeverlaat, haar man Cor. Dit verdriet is zo intens, dat ze niet meer weet hoe dit te verwerken. Iemand geeft haar de tip om het van zich af te schrijven en die raad neemt ze met beide handen aan. Het begin van dit Dagboek.

Productinformatie

ISBN
9789464315905 / 978-94-643-1590-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
09-07-2021
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
66
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Vandaag is het precies twee maanden geleden dat ik dat gehate telefoontje kreeg en echt, ik vraag mijzelf steeds vaker af wat voor mij het nut van dit leven nog is. Alle dagen zijn hetzelfde en ik voel me zo eenzaam. Ik weet dat Cor gewild heeft dat ik iets van mijn leven maak, maar ik weet niet hoe. Het is dat ik het mijn kinderen en kleinkinderen niet aan kan doen, anders zou ik naar hem toe gaan – maar vooral Mirella kan ik dat niet aandoen. Die zit zelf ontzettend diep in de put en als ze mij ook nog kwijtraakt ben ik bang dat ze zelf domme dingen gaat doen. Ik moet dus verder en doe maar net alsof het allemaal wel goed gaat. Je wordt steeds beter in gevoelens verbergen. Maarten haalt een stunt uit. Hij belt – als Joke naar haar werk is - met de gsm van Mirella naar de politie en meldt een moord bij hem thuis. Grote paniek bij Mirella als ze de deur opendoet en er staan twee agenten voor de deur… Het is natuurlijk een kwajongensstreek, Maarten is net zeven. Ik herken dat van Dennis op die leeftijd, die heeft dat ook geflikt. Cor en ik hebben toen de politie gebeld en we hebben hem laten ophalen. Hij heeft het nooit meer gedaan. Joke is vanmiddag met Maarten naar het politiebureau gereden en heeft hem daar zijn excuses laten aanbieden. Ik denk dat hij er wel van geleerd heeft. Ik zal in ieder geval alle gewelddadige spelletjes van de tablet afhalen en voorlopig mag hij er niet op spelen. Heel stiekem moet ik moeite doen om de glimlach van mijn gezicht te houden. Natuurlijk mag het niet, maar zoals ik al zei, het zijn kwajongensstreken en de geschiedenis herhaalt zich.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Netty van Oorschot op 21-07-2021
Ik vond het een meeslepend boek, waar menigeen zich in zal herkennen met een soortgelijk verlies en er zodoende veel steun aan kan hebben.
door Joop Derks op 31-01-2022
Een onroerend en eerlijk verhaal.